A KATA miatt most mégjobban emelkedni fog az infláció és mégnagyobb lesz a szakemberhiány? Ezek a vállalkozók nyilván emelni fogják az áraikat
Figyelt kérdés
2022. júl. 12. 02:55
11/17 anonim válasza:
8, lehet, csak mondjuk az a gond, hogy katásként kft tudsz csinálni és tök mindegy mire jelented be magad (amúgy 40 órára kell és máris nem katázhatsz), a bérminimum 112,5% után fizetsz szochot és akkor a céghez kapcsolódó egyéb adókról nem beszéltünk
12/17 anonim válasza:
A vállalkozók árai akkor is emelkedtek, amikor a KATA átalakítása még a kanyarban sem volt. Ebben az országban mindig van mire fogni az áremelést, mert az emberek úgyis beletörődnek.
13/17 anonim válasza:
10-es ez igy van. Valamit bemond a tv mar emelik az arat 50%-al. Sajna nagyon sok a kapzsi ember.
14/17 anonim válasza:
Én is Kata-s vállalkozó vagyok . Szeptemberik csinálom utánna lehúzom a rolót ez van nem tudok mit kezdeni , ha bt vagy bármilyen más néven csinálom akkor meg éhenhalok így roló le azt lesz valami ez van . Rengeteg más szakmunkás is mint én ezt fogja tenni vagy éhenhal vagy lehúzza a rolót mást nem fognak tudni kezdeni.
15/17 anonim válasza:
Egy vízszerelő tőlem kért 40e forintot (számlát nem adott) egy egyszerű (a boltban kapható legolcsóbb) csapcserére.
Akkor mennyit fog kérni? 80e? Annyit meg nem tud kérni, mert ennyiért inkább használom a fürdőszobai csapot!
Xd
16/17 anonim válasza:
mert azt kepzelik hogy barmit bemondhatnak, hat nem. Inkabb sokan megcsinaljak maguknak megkernek ugyes kezu baratot.
17/17 anonim válasza:
#15 , #16 most fog igazán a fekete munkázások szám megnőni nyilván aki magánszemélyeknek dolgozik neki nincs akkora gáz , de én például 80%-ban nagy cégeknek bedolgozok azaz nekik számlázok ami meg magán meló van abból megélni nem fogok . Ha kft-t csinálnék vagy bt-t egyszemélyes vállakozásként akkor meg a gatyám is rá menne igy se sok marad mire mindent ki fizetek , még kata adó , autó javítása és fenntartás, szerszámok javítása / cseréje , rezsi stb igy mire mindent ki fizetek marad egy hónapban kajára 50-60 ezer ami azért finoman fogalmazva lóf.szra sem elég főleg a mostani árakkal . Ha normál adózással számolom azaz kft , bt , stb akkor meg egy rohadt vas sem marad , hát ebből én igy nem kérek . Sok más katás szakmunkással tartom a kapcsolatot és 80%-ban mindenki azt mondta, hogy akkor roló le azt kész . Én úgy vagyok vele az angolok hiába léptek ki az unióból jó szakember ott is kevés van , és él kint rokonom így , ha másnem akkor fogom a családom és ki költözünk nyilván ott sincs kolbászból a kerítés csak ott nem lehetelnítik el az embereket .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!