Lehet szamitani a marijuana legalizasara a kozeljovoben?
Figyelt kérdés
Mikor lehet erre szamitani?2022. júl. 10. 14:08
12/30 anonim válasza:
Még mindig nem - és ez így helyes! -Leszakadhatnál már erről a "világtörténelem menetét jelentősen befolyásoló" témakörről!
14/30 árokpart válasza:
Még Gulyás Gergely mondta tavaly, hogy a marihuána legalizálása nem elképzelhetetlen. Azt viszont nem mondta, hogy mikor.
15/30 anonim válasza:
Majdnem sikerült a kérdést helyesen kiírni.🤣🤣🤣🤣
16/30 árokpart válasza:
Egyébként is aki elmúlt 18 éves az saját maga felel az életéért. Ahogyan megihat egy üveg sört miért nem szívhatna el egy füves cigit. Senkinek semmi köze hozzá.
17/30 árokpart válasza:
Ha törvényileg ellenőrzött leretek között árusítanák és felügyelnék az összes állami szervnek hatóságoknak, egészségügyi intézményeknek sokkal könnyebb lenne. Egyrészt a fogyasztó mivel, hogy legálisan fogyasztaná lehetne tőle magasabb TB befizetést kérni a szenvedélye miatt. Másrészt a rendőrségnek is jóval könnyebb dolga lenne, mert tudná, hogy ki használja. Ha a használóknak a marihuána vásárlását bew kellene regisztrálni a rendőrségre így nyílván lennének tartva és pl. jelezné a rendszer autóvezetés igazoltatáskor, hogy a személy füvet használ így kiszűrnék a füves autóvezetőket is, mellesleg kiszorítaná az illegális maffiát és a biofú meg egyéb árusokat a piacról.
19/30 árokpart válasza:
Nem értem miért lettem 0-ra lepontozva, pedig szerintem ez a egdemokratikusabb megoldása a problémának egy polgári értékrendű országban. Megfelelő állami szabályozás, kontroll mellett mint az alkohol esetében nem értem, hogy mi a baj vele. Ha egy ilyen részletes szabályozás lenne emeleltt szerintem működne. Vásárolni 21 éves kor felett lenen szabad szigorú mennyiségi korláttal amit a törvény írna elő. 21 év alatti személyeknek árusítani szigorúan tilos lenne, aki ez alatti személyeknek árusítaná az továbbra is mint dílerként kellen bünteni, valamint egyértelmű, hogy egyáltalán árusítani is csakis a kijelölt üzletek árusíthatnák akik a maximálisan szigorú engedélyekkel rendelekznek. Az árusító eladónak gyógyszerészi végzettségűnek kellene lenni. Minden vásárlást be kellene az üzlet eladójának jelenteni, fel kellene töltenie a rendőrség erre a célra kijelölt adatbázisába, valamint a TB rendszerébe amelyik az egészségügyi járulék kérdéseivel foglalkozik. Más országokból és a kizárólag az erre a célra kijelölt üzleteken kívűl marihuánát vásárolni behozni, kivinni , eladni ugyanúgy kábítószer kereskedelemnek minősülne és a fogyasztása is ha nem a kijelölt üzletben vásárolta a terméket. Ezek továbbra is ugyanúgy illegálisak lennének mint napjainkban.
20/30 árokpart válasza:
Mondjuk engem szerencsére nem érint a kérdés, mert szívbetegségem miatt gyógyszreket szedek, csak ha már ennyire oda vannak érte az emberek, hiszen naponta lassan minden második kérdés erről szól, akkor az már társadalmi kérdés és miért jobb ha az asztal alá söpörjük, mintha szakmai megközelítéssel is foglalkozna vele a politika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!