Miért kell olyan nagy büntetéseket fizetni a csok és a babaváró után?
Mi undorító? Az hogy ingyen kapják a millákat és alap dolgok betartása kötelező a szerződésnek megfelelve, amit amúgy is "terveztek a párok, mint családalapítást"?
Ne szórakozz...
Én pénzt se osztogatnék ilyen alapvető dologért!
Vicc!
Inkább a karrier építést, starzolást tolnák meg jobban,hogy az ember a jövőben abból éljen s alapítson családot (már aki akar gyereket), nem pedig az állam pénzén élősködjenek...
Az "ingyen" pénzért szétteszik a lábukat vagy azt hiszik kamuzva felveszik.
Aki csok nélkül alapon nem tud gyermeket vállalni, felnevelni ne gyártson gyereket...
Primitívebb távoli családtagom magát is alig tudta fenntartani. Az idiótának az exe visszament pár nappal a szakítás után, hogy gyerek a láthatáron... Összejöttek a gyerek miatt és kitolták a nagy bizonytalanságba...
és ahogy telefonon beszélt anyámmal ilyet mondott: lehet vállalna mégegyet a csok miatt...
Jézusom!
Csok-t minden világtalan felvette, tervezte, tervezi felvenni...
Aki normális emberként vállal gyermeket, az nem nyúl csok-hoz,mert építettek/építik a karrierjüket, hogy önmagukat ellássák és raknak félre gyermekre.
Az államra nem lehet támaszkodni, lásd a jelen helyzet összességét.
+semmi sincs ingyen. Mindennek ára van, főleg amit más ad!
Elkötelezetségtől a pénzgig mennek a kritériumok.
Gyerek nem szerencsejáték, az meg más kérdés, hogy agyatlanul felveszi valaki. Pl egyik fél azt se tudja, hogy meddő stb, biológiai gondjaikkal nincsenek tisztában.
Nem tudom sajnálni azt, aki államtól várja a megoldást önmaga helyett.
Igazad van kérdező.
A piaci hitelemnél is,ha kirúgnak,megszűnik a munkahelyem,vagy csak lerokkanok,nem tudom fizetni, akkor nem is kell tovább fizetnem a törlesztőrészletet.
Jah nem...
El kell olvasni,hogy mi írunk alá, és az alapján dönteni.
Egyáltalán nem sajnálom azokat akik a CSOK miatt bajba kerülnek.
Azért nem olyan szörnyű a helyzet, már ha valaki végigszámolta. Ha mégsem jön össze (annyi) gyerek, akkor anya nem esik ki (annyi időre) a munkaerőpiacról, dolgozik, kevesebb éhes száj, több a család megtakarítása, amiből józanul félre lehet tenni a büntetőkamat fedezésére. Ha időközben összejön (annyi) gyerek, akkor persze anya kiesik a munkából, több éhes száj, de nincs büntetőkamat.
Nyilván ehhez kell egy előzetes végigszámolás, hogy így se, úgy se kerüljenek utcára, és kell egy józan életvitel addig, amíg várják a gyermekáldást.
[júl. 15. 16:03]: "Én alapvetően empatikus vagyok de..."
- OFF, nem kötekedésképp, a valódi empaták simán együttéreznek olyanokkal is, akik velük nem, még sokkal durvábban is annál, amit leírtál. (Egy nárcisztikus és egy empata házasságában előbbi folyamatosan megalázza, kihasználja utóbbit, semmibe veszi annak érzelmi igényeit. Utóbbi cserébe mindenért sajnálja az előbbit, annak minden képzelt kínját igyekszik enyhíteni.) Ha te tojsz mások nehézségére, akik anno tojtak a te nehézségedre, akkor számodra az empátia reciprocitáson alapszik, és akkor te nem vagy sem különösebben empatikus, sem pszicho- vagy szociopata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!