Miért kell olyan nagy büntetéseket fizetni a csok és a babaváró után?
"Büntetés azért, ami nem sikerült?"
Eleve ingyen pénzt se kellene fizetni senkinek gyerekvállalásért, az egész egy agyrém. A forintot meg padlóra vágták ezek a szar intézkedések...
Egyfelől nem árt, hogyha azért az embernek van annyi esze, hogy így ne vegyen fel hitelt.
Másfelől ritka gusztustalannak tartom, hogy akinek nem jön össze, az csak akkor mentesül a visszafizetés alól, ha bizonyítja, hogy mennyi meddőségi kezelésen vett részt. (Ami persze épp most lett államosítva és hogy-hogy nem Novák Kati pereputtyának kezébe került.)
Leginkább azért, mert az alkalmatlan kormány elcseszett gazdaságpolitikája miatt már 7,75% az alapkamat, amit rátesznek a CSOK tőkerészére.
Ha 3 gyerek nem szöletik meg, akkor az alapkamat ötszörösét.
Plusz a 4% vagyonszerzési illetéket.
Még a devizahitelesek szopatása sem futott ki teljesen, de tömegek rohantak tátott szájjal a faszerdőbe....mert az embereknek ennyi eszük van.
Ha nem akarsz gyereket, akkor nem kell felvenni a CSOK-ot, ennyike.
Amúgy is, ha nem nevelsz gyereket, LÉNYEGESEN alacsonyabb költségeid vannak az életben, ezt a CSOK, babaváró sehogy sem kompenzálja, rengetegen kiszámolták már, hogy igazából ez egy minimális indulási segítség az államtól.
Valamint, ha egyedül vagy vagy ketten a pároddal, akkor vígan elvagytok egy 40-50m2 lakásban, (saját tapasztalat) és nem kell 100+ m2-re költeni. Illetve lehet, csak luxus. 2-3 gyerekkel már NAGYON SZŰKEN vagy egy 100m2-es lakásban, ez szintén tapasztalat.
Én alapvetően empatikus vagyok de...
De megfogadtam,hogy aki büntető kamatot fog fizetni,hogy aki bajba jut a felvett CSOK Babaváró hitel miatt,nos azok közül egyiket se fogom egy pillanatig sem sajnálni.
Engem ki sajnált,mikor a CSOK és Babaváró hitel miatt, felvert lakásárak miatt még évekig kénytelen voltam egy 6m2 szobát bérelni?
A Lakásvásárlásom évekre kitolódott a b@szóhitelt felvevők miatt.
Engem se sajnált senki úgyhogy egy percig nem fogom őket sajnálni.
B@szóhitelt felvesszük,kifelé mutatjuk mindenkinek,hogy milyen nagy emberek vagyunk,mennyire tökéletes az életünk...
el lehetetlenítjük az ingatlanpiacot.
A gyerek meg csak nem akar jönni,így jártak,megérdemlik.
Most pedig le lehet pontozni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!