Fideszesek! Elméleti kérdés, mi lenne ha?
Ha Orbán tartana egy beszédet, ahol elítélné Oroszországot, és Putyint, majd azt, hogy mostantól új irányt vesz a magyar külpolitika, és visszatérünk a Nyugathoz teljesen. Megszűnne az EU és Brüsszelellenes propaganda, több lehetőséget kapna az ellenzék az M1-en, a Hír Tévének parancsba adnák, hogy nem pocskondiázhatják a baloldalt ilyen vehemenciával. Némi enyhítést kapnának a melegek, legalábbis már azt kommunikálnák, hogy a melegek is a magyar társadalom része. És azt mondanák az ellenzéknek, hogy legyen kiegyezés, megbékélés.
Csalódnátok Orbánban?
"ahol elítélné Oroszországot, és Putyint"
Már mondta:
"és visszatérünk a Nyugathoz teljesen"
Miért nincs Orbán a nyugattal? Megszavazta a szankciók többségét, kiszolgálja a nyugati multikat, kb 90%-ban azt csinálja amit Brüsszel. Orbán többször is mondta hogy nem akar szakítani a nyugattal, csak megreformálni.
"Megszűnne az EU és Brüsszelellenes propaganda"
Miért ne lehetne kritizálni Brüsszelt? Szerinted mindent jól csinálnak? Épp most vágják tönkre a kontinenst gazdaságilag a szankciókkal.
"több lehetőséget kapna az ellenzék az M1-en"
Ezzel teljesen egyetértenék.
"a Hír Tévének parancsba adnák, hogy nem pocskondiázhatják a baloldalt ilyen vehemenciával"
És akkor a Telexen, 444-en, Partizánon is megszűnne a pocskondiázás? Vagy csak úgy gondoltad hogy csak ti csinálhatjátok, a jobboldal nem?
"Némi enyhítést kapnának a melegek"
Mire gondolsz? Te voltál a Prideon 2010 előtt a ballibek idején? Kész életveszély volt kimenni, üvegekkel dobáltak, meg vertek embereket. Most Orbán alatt rekord létszámmal volt Pride (vidéken is) mindenféle atrocitás nélkül, ezt Orbán rendőrségének köszönheted.
"azt kommunikálnák, hogy a melegek is a magyar társadalom része"
Tudsz idézni bármilyen Fidesz politikust aki azt mondta a melegek nem a társadalom részei?
"És azt mondanák az ellenzéknek, hogy legyen kiegyezés, megbékélés."
A konstruktív vitát én is hiányolom, ezzel egyetértek.
"Miért ne lehetne kritizálni Brüsszelt? Szerinted mindent jól csinálnak? Épp most vágják tönkre a kontinenst gazdaságilag a szankciókkal."
Kritizálni lehet, de amit én hallok például a Hír Tévén, vagy a Pesti Tévén, az már propaganda. Féligazságokon alapuló, demagóg dolgokat állítanak, a megmondó embereik gyakran személyükben gyalázza az EU és a nyugati államok vezetőit. A szankciókról meg annyit, hogyha a világ második legnagyobb gazdasága (az USA után a teljes EU a második) ezt nem tudja átvészelni, akkor életképtelen ez a szövetség. Át kell tudnia vészelnie, szerintem át is fogja, nyilván 2-3 évig nehezebb lesz a dolog. Sokkal inkább hibának tartom azt, hogy az EU anno teljesen kiszolgáltatta magát Oroszországnak. Már ezelőtt 15 évvel keresni kellett volna az alternatívákat, nem most kapkodni. Én leginkább ezt rónám fel az EU-nak, nem azt, hogy liberális vagy oroszokkal szemben állók.
"És akkor a Telexen, 444-en, Partizánon is megszűnne a pocskondiázás? Vagy csak úgy gondoltad hogy csak ti csinálhatjátok, a jobboldal nem?"
Nem igazán követem a Telexet és a 444-et, néha látok egy-két videójukat, és én azt tapasztaltam, hogy konstruktív kritikákat fogalmaztak meg. A Partizánt utoljára a választás napján néztem, de ott se tapasztaltam még azt, hogy személyeskedve gyaláznák a kormányt. Míg a Hír Tévén és a Pesti TV-n volt olyan, ahol az ellenzéki politikusoknál olyan dolgokat kritizáltak, amiről nem tehetnek, pl magasságuk, hajuk színe. Meg volt, ahol a rokonaikat is szóvá tették. Én például a 444-en nem láttam olyat, ahol az Ács Dani például dagadtozná Orbánt, vagy idiótázná Bayert. Bayer például rendszeresen mocskolja azokat, akik nem értenek velük egyet.
"Mire gondolsz? Te voltál a Prideon 2010 előtt a ballibek idején? Kész életveszély volt kimenni, üvegekkel dobáltak, meg vertek embereket. Most Orbán alatt rekord létszámmal volt Pride (vidéken is) mindenféle atrocitás nélkül, ezt Orbán rendőrségének köszönheted"
Nem a pride a lényeg, én is rongyrázásnak tartom az egészet, de azt károsnak vélem, ha a legnormálisabb meleget is úgy állítják be, mintha gonosz lenne.
"Tudsz idézni bármilyen Fidesz politikust aki azt mondta a melegek nem a társadalom részei?"
A politikus érthető módon ilyet nem mond, de a megmondó embereik azért néha eléggé homofób dolgokat közöltek.
"A konstruktív vitát én is hiányolom, ezzel egyetértek"
Már az is jó lenne, ha levegőnek tudná egymást nézni a két oldal. Az ellenzék a saját dolgát mondaná, egy szót se Orbánról, a kormány pedig békén hagyná az ellenzékét, nem Gyurcsányt emlegetné.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!