Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az albérleti hirdetések nem...

Az albérleti hirdetések nem diszkriminatívak, ha beleírják,hogy "csak egyetemista, csak nő"?

Figyelt kérdés
Több ilyen hirdetést is látni.
2022. júl. 3. 09:13
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
87%

Ha én adnék ki lakást, és ilyenek miatt b.sztatnának, akkor legfeljebb nem a valódi indokkal rúgnám ki a jelentkező bérlőt. Akkor előrébb volna?

Szerintem ez nem úgy van, hogy aki letenni a kauciót meg aláírná a szerződést annak ki is kell adni az ingatlant.

2022. júl. 3. 09:50
 12/39 anonim ***** válasza:
97%

Persze, valami ürüggyel el lehet hajtani, csak nem a valódi okra kell hivatkozni.

Másrészről meg szívás, hogy valaki nem talál lakást csak azért, mert gyereke van pl.

2022. júl. 3. 09:54
 13/39 anonim ***** válasza:
4%

Nem vitás.

2022. júl. 3. 09:58
 14/39 anonim ***** válasza:
93%
Tök mindegy. Az övé a lakás, jogosan döntheti el, hogy kinek akarja kiadni és kinek nem. Ha kölcsönadsz valamidet, te is megválogatod, hogy kinek igen és ki az, akinek tutira nem adnád kölcsön, mert tudod, hogy nem vigyázna rád. Ha lenne lakásom amit kiadnék én sem adnám ki kisgyerekeseknek, sötétbőrűeknek, románoknak, stb.
2022. júl. 3. 10:28
 15/39 anonim ***** válasza:
79%
#12: Pont a törvények miatt nem talál a gyerekes lakást. Ha ki lehetne tenni a nemfizető kisgyerekeseket az albérletből könnyedén, akkor bátrabban adnák ki az emberek a lakást nekik is. Pont az a törvény, ami őket hivatott védeni, az lehetetleníti el őket, de az idióta törvényalkotók ezt nem látják.
2022. júl. 3. 10:30
 16/39 anonim ***** válasza:
95%
Nem. Azt is beleírhatnák, hogy cigány kizárva.
2022. júl. 3. 10:54
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
15: gyerek miatt akkor sem kapnának, merthogy a gyerek lelakja a lakást
2022. júl. 3. 11:05
 18/39 anonim ***** válasza:
94%
De igen, az. És bár valóban jogos az, hogy nem kötelező mindenkinek kiadni a lakást, azonban a jelenlegi helyzetben, ahol egyre többen albérletre szorulnak a következő generációkból (és sokuk úgy tűnik élete végéig is ott fog maradni) eléggé igazságtalan a dolog. És akkor erre alapíts családot.
2022. júl. 3. 11:14
 19/39 anonim ***** válasza:
27%
Lehet. Nőknek azért adják ki szívesebben, mert jobban vigyáznak a lakásra.
 20/39 anonim ***** válasza:
35%
Én se adnám ki cigánynak pl.
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!