Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az hogyha egy...

Miért van az hogyha egy ellenzékinek valamiben nincs igaza inkább kifogásokkal akarja azt alátámasztani, mintsem hogy beismerje, hogy oké igazad van?

Figyelt kérdés
Valahogy számomra tök fura volt, hogy én kormánypártiként el tudom ismerni a problémákat, hibákat, ugyanígy a jó dolgokat is, de ha egy ellenzékivel beszélek, és felhozok valamit egyből olyan támadóan próbálja megcáfolni az egyértelműt, és kifogásokat keresni, hogy hát ez így volt, az úgy van még ha nem is hiszem stb... ezt igazából miért csinálja valaki? Ettől hitelesebb lesz, vagy mi?

2022. jún. 29. 00:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%

Ez dicsérendő, ha kormánypártiként tényleg így állsz a dologhoz. Sajnos eddig én csak az ellenkezőjét tapasztaltam. A szektás gondolkodás azért elég erősen megvan a Fidesz szavazók körében, ebben talán egyetérthetünk. Az ellenzéknél leginkább a DK-s szimpatizánsok körében figyelhető meg hasonló, viszont az ellenzék nagyobbik része szerintem jobban hajlik a kritikus gondolkodásra. Én nem hallottam még olyan kormánypártit, aki kritikát fogalmazott volna meg a kormánnyal szemben. Olyan ellenzékit viszont annál többet, akik kritikát fogalmaznak meg az ellenzék hibáiról.

A kérdésedre válaszolva, hogy miért van ez...tömegpszichológia. G.Le. Bon és S.Freud ezzel kapcsolatos írásait ajánlom ebben a témakörben. Ez az 'mi és ti' mentalitás, törzsi gondolkodás.

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ezzel a kritikus gondolkodásoddal más kormánypártival milyen lenne egy beszélgetésed, ahol kritikát fogalmaznál meg a kormánnyal szemben. Szerintem érdekes tapasztalás lenne a számodra.

2022. jún. 29. 11:10
 12/17 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a kérdésemre érkezett válaszok alapján csak egy bizonyítást nyert a kérdésem, én teljesen tisztelettel fogalmaztam ezt meg, és érdekeltek a miértek, de erre csak azt kaptam meg hogy a másik oldalon is ez megy, de nem ez volt a kérdésem. Én nem vagyok ilyen a "másik oldalt" akkor nekem valaki legyen már olyan kedves megválaszolni hogy egy egyszerű kérdésre miért kell támadóan egyből fröcsögni, meg mellébeszélni. Aki nem tud a kérdésre válaszolni az inkább ne írjon semmit. #11 Neked meg köszönöm hát van amúgy olyan ismerősöm/barátom/családtagom akivel néha nagyon ritkán el tudunk vitázni ilyenekről, de elég ritka sajna így az a tapasztalat nem elég sokatmondó.
2022. jún. 29. 16:17
 13/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, egy példát vagy akár többet tudnál hozni erre. Csak mert úgy könnyebb lenne megválaszolni meg rálátni, hogy miért lehet ez.

Én egyébként nagyjából a #5-ös válaszolóval tudok azonosulni, persze tisztelet a kivételnek. De minden esetre ha hoznál egy konkrét példát könnyebb lenne.

2022. jún. 30. 08:29
 14/17 Deff ***** válasza:

Szerintem ne várjál semmilyen érdemi választ ennek pedig egy nagyon egyszerű oka van: Aki olyan mint akire a kérdés vonatkozik valszeg nem fogja ezt beismerni és idejönni megmagyarázni neked, hiszen mindenki hős a saját történetében, tehát nem látja úgy magát ahogy te őt. Mindenki más az ellenézki oldalról aki pedig olyan mint amilyennek magadat is vallod velük ők is csak találgatni fognak arról hogy mi lehet másnak a motivációja ,de az is csak egy külső meglátás lehet.

Összefoglalva csak a kérdésre vonatkozóktól kaphatnál igazi választ, de ők pedig a fent említett okból nem lesznek itt.

2022. jún. 30. 08:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Egyetértek #13-al, egyrészt konkrét példát írhatnál, másrészt attól hogy valakivel nem vagytok egy véleményen, még nem biztos hogy bármelyikőtök is tévedne, vagy igaza lenne. Eleve ki az, aki eldönti hogy kinek van igaza? Ilyet max a tényekről lehetne megállapítani, de sokszor az is nézőpont kérdése.

A vitakultúra egyébként minden oldalon kihívásokkal küzd, néha még nálam is.

2022. jún. 30. 08:43
 16/17 anonim ***** válasza:
#12 egyébként 10-ből kb 8 normális válasz született.
2022. jún. 30. 08:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Én amikor fideszessel vitatkoztam, a tényeket igyekezett megcáfolni, ami pedig nagyon nem tetszett neki egyszerűen szó nélkül hagyta. Ez a propaganda hatása az emberekre. Megjegyezném még hogy ez a srác egy városi huszonéves szakmunkás volt.
2022. jún. 30. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!