Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor megoldotta a...

Orbán Viktor megoldotta a pedagúgos bérkrízist, vagy továbbra is szar fizetésük lesz?

Figyelt kérdés
Orbán Viktor dicsőn bejelentette, hogy 3 egymást követő évben 10-10-10 százalékos béremelést biztosan kapnak a tanárok. Namármost, a tanárok rekordszar béréhez egy évi 10% os emelés a jelenlegi inflációs helyzetben mire is lesz elég? Annyit sem fog érni akkor a bérük, mint amennyit 2019 ben ért az akkori. Látszatintézkedés a köbön. Egyetértetek velem? Mit gondoltok erről? Nagy teljesítményre utal?

2022. jún. 27. 20:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

10, látod, ha többet tanulnának a gyári dolgozók, nem kéne hugyér-szarért sorbanállniuk a szar munkáért, ami akkora értéket hoz létre, hogy alig kell hozzá bármilyen képzettség és minimálbérért csináltatják..

És ha többet tanultál volna, te sem írtál volna ekkora blődséget.

2022. jún. 27. 23:49
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

A gyári dolgozók között is vannak érettségizettek.

A szegény sokat tanult tanárokat csak a baloldali szimpatizáns szakszervezetük hergeli és használja a kormány elleni uszításként.

Nem értem ha olyan keveset keresnek a tanárok hogyan lehet hogy a szomszédom aki két éve nyugdíjas 310 ezer a nyugdíja?

2022. jún. 28. 00:02
 13/19 anonim ***** válasza:
#12: Nem a szakszervezet hergeli őket, sajnos, azt kell higgyem, hogy a kormány hergeli a hozzád hasonló, kissebbségi komplexussal küszködő aluliskolázottakat a pedagógusok ellen. Feleségem tanítónő, van rálátásom a témára.
2022. jún. 28. 07:56
 14/19 anonim ***** válasza:

#10: "A kétkezű gyári munkás aki ráadásúl értéket állít elő"

A tanár is értéket állít elő. Úgy hívják: tudás. Hogy ne mindenki kétkezi gyárimunkás legyen.

"az egész nap álldogáló tanárok"

Kívánnám, hogy próbáld ki egyszer azt az "áldogálást", főleg a mai gyerekanyaggal.

2022. jún. 28. 08:00
 15/19 anonim ***** válasza:
39%
Próbáld ki te a munkát már egyszer végre.!
2022. jún. 28. 22:05
 16/19 anonim ***** válasza:
A gyári dolgozó és a tanár is egy közösség tagja. Mindkettő állít elő értéket természetesen. Erősebb szakszervezetekre munkáskamarára lenne szükség. Szolidaritást kéne vállalni a magyar munkavállalóknak legyen az tanár vagy gyári munkás vagy autószerelő mindegy és ha közösen lépnének fel a munkáltatókkal szemben akkor sokkal erősebbek lennének. Létre kell hozni a magyar munkáskamarát amelybe be tud lépni az ország összes alkalmazottja!! Ez tudna ingyenes jogi segítséget nyújtani, tudna közös nagy sztrájkokat szervezni.
2022. jún. 29. 07:21
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj hogy olyan szintű lemaradás van ebben az országban az érdekérvényesítést tekintve.

Általános sztrájk fogalmát nem is ismerik szerintem.

Franciáknál szerintem már párizst szétszedték volna ilyen dolgokért mint amit a tanárokkal csinálnak. Ha nekik valami nem tetszik akkor le tudják állítani az országot és ott létezik olyan hogy szolidaritás.

2022. jún. 29. 07:25
 18/19 anonim ***** válasza:

#15: "Próbáld ki te a munkát már egyszer végre.!"

Ha nekem írtad és fizikai munkára gondolsz, akkor már próbáltam, de tanultam mellette, és már jóideje az eszemmel dolgozom, nem a kezemmel.

2022. jún. 30. 11:17
 19/19 anonim ***** válasza:

#17: "ott létezik olyan hogy szolidaritás"

Sajnos, itt ilyen nincs. Itt társadalami szinten acsarkodnak egyes ágazatok (pedagógusok, orvosok, nővérek, mikor kik?) ellen, negligálva azok munkáját és fontosságát.

2022. jún. 30. 11:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!