Mi legyen a régi-új fizetőeszköz a kommunista eredetű forint helyett?
Figyelt kérdés
Az ispán és vármegye után itt az ideje hogy a fizetőeszköz is újra magyar legyen.
Mi legyen az új fizetőeszköz az amúgy is gyengélkedő kommunista találmány,a forint helyett?
2022. jún. 27. 16:45
A kérdező szavazást indított:
GARAS
KRAJCÁR
KORONA
PENGŐ
TALLÉR
DUKÁT
LIBERTÁS
21 szavazat
4/18 anonim válasza:
A hiperinfláció (pengő) miatt vezették be 1946. augusztus 1-jén a forintot. Ekkor Nagy Ferenc (Független Kisgazdapárt) volt a miniszterelnök és Tildy Zoltán a köztársasági elnök.
6/18 anonim válasza:
A forint nem kommunista, hanem olasz találmány. Először Károly Róbert vezette be Magyarországon.
Aztán volt forint a Monarchiában is, így került forint a nótákba.
Végül a kommunisták vezették be, azóta is ez van.
Szerintem majd pengő lesz újra, ha megszaladna az infláció.
7/18 anonim válasza:
A libertás nem lesz jó, mert a hívek összezavarodnának, és azt hinnék, hogy valami liberális szexuális segédeszköz, és mennének balhézni.
8/18 anonim válasza:
Szerintem legyen dénár, de azt nem találtam a lehetőségek között.
9/18 anonim válasza:
A lyukas garas lenne a helyzetünkhöz legjobban passzoló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!