A július elejétől az édességeken lévő élelmiszeradókat ki fogja fizetni?
A Neta adót jelentősen bővítik sok más édességre.
Ha az emberek vesznek csokit, gabonapelyhet, kekszet, üdítőt stb. ezt ugye nem mi fizetjük?
#2: nem az édességektől hízunk, hanem a változatos - egészséges étrend miatt. (irónia, ha nem esne le)
Legtöbbeknek nem jut másra, mint szénhidrát, némi ízesítéssel.
Egészséges ételekre nem futja, csak az "olcsó" szemétre.
#9 "Én legszívesebben gyümölcsöket/zöldségeket és halat ennék.
Csak ezek drágák, én meg csóró vagyok."
Ez így hülyeség.
Van ami drágább és van ami olcsóbb.
Vegetáriánus a gyerekem, szóval duplán főzünk, nekem nem kell magyarázni mennyibe kerülnek az "egészséges" ételek. Ha a szezonon kívüli zöldség, gyümölcs kell neked, az tényleg drágább, mint a keksz. De ha szezonális terméket veszel meg a normális étrendet figyeled akkor nem drágább. Szóval ne mangót akarj meg spárgát, hanem vegyél almát és sárgarépát!
És reggelire mit ajánlasz amivel jól is lehet lakni?
#17 Mondjuk teljes kiőrlésű vagy rozsos kenyér, sajt, vaj, paprika, uborka, paradicsom. Műzlit csinálj magadnak magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, búzapehellyel esetleg! A joghurtból vedd a simát és lekvárral vagy friss gyümölccsel tedd gyümölcsössé!
Jók a tofu termékek is, most dobták be a tescoban a fűszeres tofujukat, van belőle chilis és BBQ ízesítésű is, lányom szerint finom. Vegyél granulált szóját és abból készíts esetleg zöldséges fasírtot, jó hozzá mindenféle zöldség, akár konzerv bab, lencse, borsú, kukorica is, de a reszelt répával, cukkinivel, zellerrel, is finom, kevés tojás kell még hozzá meg fűszerek. Nem olajban kell sütni hanem sütőben. A formázáshoz kell olajba mártani a kanalat - vagy ha keményebb az alap akkor a kezedet, mikor a fasírtokat készíted, és kicsit tovább kell sütni mert több benne a nedvesség, de ez az összetételétől függ.
Nagyon jó az édesburgonya is. Bár elsőre drágának látszik, de sokkal laktatóbb, mint a rendes krumpli.
Nyugodtan nézd meg a japánok ételeit, miket esznek reggelire, az is jó kiindulási alap. Kevés rizs párolt zöldséggel, sült tojással keverve vagy abba csomagolva.
A halból is meg lehet találni azt ami jó is és kevésbé drága. Nem a lazac lesz ami szóba jön, bár szeretem nagyon, inkább keress olyan árust, akitől tudsz venni szeletben hatólat, halfilét - harcsát, pontyot, hasonlókat.Ezeknek is magas az ára, de jobban megéri, mint amit fagyasztva lehet venni a boltokban. A busa elég zsíros nekem, bár a többiek azt is szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!