Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarországi élelmiszerek...

A magyarországi élelmiszerek kétszer olyan gyorsan drágultak mint az euró övezetben akárhol máshol. Ez a tomboló, dübörgő gazdaság és a jólét indikátora, vagy pedig valahol hiba csúszhatott a rendszerbe és esetleg még mindig Európa legalja az ország?

Figyelt kérdés
2022. jún. 26. 10:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%

balőrjöngők! miért töröltetitek azt a választ, hogy ezek szerint akkor 2010-2021 között egy fillért nem emelkedett a kenyér ára?!

de persze a felettem őrjöngő fogyatékos az maradhat

2022. jún. 26. 10:44
 12/18 A kérdező kommentje:
Van egy októberi blokkom a Lidlből, ahol valóban 300 forintos kg áron volt a kenyér, ami mostmár majdnem másfélszer annyiba kerül. A háború is rátett egy lapáttal a drágulásra, de a magyar gazdaság évek óta folyamatosan csak az eszetlen drágulásról szól, az átlagemberek egyre nagyobb nélkülözéséről.
2022. jún. 26. 10:47
 13/18 anonim ***** válasza:
19%

Hol laksz, Romániában?

2022. jún. 26. 10:49
 14/18 A kérdező kommentje:
Magyarországon. Egyéb gyökér kérdés?
2022. jún. 26. 10:57
 15/18 anonim ***** válasza:
88%
Szar kenyeret én is kapok olcsón, ami normális minőségű, abból fél kg 500-600 Ft.
2022. jún. 26. 11:03
 16/18 anonim ***** válasza:
56%

Tény, hogy nagyban drágultak plnaz élelmiszerek is...de máshol is ez van, a spanyoloktól az angolokig, és a német rokonaim szerint is...

Ehhez csak annyit, hogy ezért kellene mielőbb béke, nem szankciók, de legkevésbé fegyverszállítás egy háborúba!!!

2022. jún. 26. 11:53
 17/18 anonim ***** válasza:
69%

Az valóban tény, hogy drágultak az élelmiszerek mindenhol de itt a kérdés a drágulás mértékéről szól. És ahogy a korábbi válaszok sugallják ez így kamu és balliberális baromság.

Nah, nézzük meg mit mond a királyi KSH:

"2022. májusban a fogyasztói árak átlagosan 10,7%-kal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább.

12 hónap alatt, 2021. májushoz viszonyítva: Az élelmiszerek ára 18,6%-kal emelkedett"

KSH forrás:

[link]

Aztán nézzük meg az élelmiszerár inflációra vonatkozó májusi EU-s adatokat:

Franciaország: 3,8%

Belgium és Olaszország : 6,4%

Ha elfelejtetted volna, a magyar adat a KSH szerint 18,6%, ők mérték nem én :D

Ausztria 7,7%

Németország: 8,8%

Szlovénia 9,4% ( ez még mindig a fele a mieénknek )

Szlovákia 13,6%

Az EUStat listájából egyedül Litvániában nagyobb az élelmiszerár infláció, mint nálunk. A kérdésben az már túlzás, hogy nálunk kétszer jobban drágultak, mint bárhol az Eurozónában, mert vannak olyna országok amikhez képest minimálisan drágálunk jobban és vannak olyanok amikhez képest háromszor. :D :D

Eurostat:

[link]

Hát ez ilyen, Magyarország előre megy a nyugat meg megint haldoklik és belefullad a harmad akkora inflációba :D

2022. jún. 26. 12:09
 18/18 anonim ***** válasza:
2020ban 320 volt vidéken egy kg kenyér. 2018ban 220ért vettem ugyanazt a kilós kiszerelésü kenyeret. Most 460. Tavaly óta nem fogy annyi, helyette tésztás lettem, de fél kiló 420, majdnem eldobtam az agyam. Margarin annnyira nem drágult, azt még meg tudom venni, szalámi, májkrém már macerásabb. A fizetés nem változik, de az árak igen (akkor volt jó élet, mikor fillérre pontosan ki tudta számolni az árakat az ember, hogy ne legyen felesleges kiadás, mert régóta nem emeltek árat a boltban, ma már nem lehet ezt kivitelezni).
2022. jún. 28. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!