Kinek és miért/mire jó az, ha megyék helyett vármegyék lesznek? Azon kívül, hogy az összes érintett hivatal, közintézmény, civil szervezet épületének homlokzatán, irodáik ajtaján le kell majd cserélni a névtáblákat, és új bélyegzőket kell készíteni.
A kormánymegbízott kormányzat helyi képviselője Magyarországon, ahol 2011. január 1-jétől működő fővárosi illetve megyei kormányhivatalokat a miniszterelnök által kinevezett kormánymegbízottak vezetik.
A kormánymegbízott vezeti a fővárosi és megyei kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit, ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe utalt feladatokat, biztosítja a fővárosi és megyei kormányhivatal és a járási hivatalok szakmai feladatellátásának feltételeit, elkészíti és a közigazgatás-szervezésért felelős miniszter részére megküldi a fővárosi és megyei kormányhivatal szervezeti és működési szabályzatára vonatkozó javaslatát, gondoskodik a jogszabályban előírt belső szabályzatok elkészítéséről.
Mi a gond? Marad minden eddigi feladata, a neve változik.
4
Jelenleg csak a főispán szerepel törvénytervezetben, a vármegye nem. Ez jelenleg csak fölmerült, mint lehetséges változtatás.
6
A főispán egy beosztás, egy munkakör elnevezése, és nem intézményé.
Én szeretem a szerepjátékot, főleg a középkori settingeket.
Teljesen meg tudom érteni azt a vidéki alpolgármestert aki betyár öltözetben szokott flangálni néha a falujában és falunapokon ő maga ad elő betyáros hagyományörző mutatványokat.
Ugyanakkor engem, mint HR-est, a munkahelyem rövid úton kibszna, ha több alkalommal is Ranagol félelf paplovagjaként írnék alá hivatalos dokumentumokat vagy a meetingeken mellvértben, hegyes fülekkel jelennék meg. Egyszerű az oka: nem professzionális, ráadául a hobbival nem érdmees összekeverni a munkát.
És hát kormányunk pont ezt cisnálja most. A hobbijával, azaz a magyar történelem újraélésével keveri össze a munkáját, azaz Magyarország vezetését.
Anno a haverokkal a helyi játszótéren csépeltük egymást fakardokkal-fapajzsokkal.
De az Országgyűlés állítólag nem játszótér. Jó lenne, ha ezt az is észrevenné végre, aki ott dolgozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!