Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok egy olyan program...

Támogatnátok egy olyan programot, hogy Magyarországon hivatalos nyelv legyen a magyar mellett az angol is, illetve erősebb nyelvoktatást, hogy minél több magyar tudjon anyanyelvi szinten beszélni angolul?

Figyelt kérdés

A magyar egyik másik nyelvre sem hasonlít Európában, nincs az, mint pl. a szlávoknál, újlatinoknál, hogy nagyjából megértik egymást, ráadásul nagy haverjaink, testvérnépeink se igazán vannak, de Angliával, Amerikával, Ausztráliával a legtöbb embernek semmi baja, és velük se mivelünk.

Kezdődhetne pl. úgy a dolog, hogy bölcsiben, oviban a nevelőnő, óvónő már angolul is beszélget a kicsikkel.

2022. jún. 20. 09:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Aki idegen nyelvet akar tanulni, az tanuljon. Aki nem akar tanulni, az ne tanuljon. De az nem fog működni, hogy a Pest megint leszól a vidéknek, hogy mi is lenne jó neki. Majd az emberek szépen eldöntik, mivel akarják tölteni az idejüket.
2022. jún. 20. 10:28
 12/21 anonim ***** válasza:
22%
Nem.tanuljon meg magyarul az angol aki idejön.
2022. jún. 20. 10:41
 13/21 anonim válasza:
19%
Nem.
2022. jún. 20. 11:09
 14/21 anonim ***** válasza:
98%
Második hivatalos nyelvet nem, erősebb nyelvoktatást igen. Gyakran, akik tanultak is nyelvet, félnek azon a nyelven megszólalni, mert nem életszerű a nyelvoktatás.
2022. jún. 20. 11:27
 15/21 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem reális, megvalósítható és európai minimum kellene legyen az a cél, hogy ne engedjük át általános 8. év végén azt a nebulót, aki nem beszél legalább olyan szinten angolul, mint miniszterelnök urunk jelenleg.

Nem atomtudományt várok el, hanem azt a minimumot, amit az orbán nevű szardarab kihozott magából majd 60 év alatt.

2022. jún. 20. 11:35
 16/21 anonim ***** válasza:
30%

Megint egy ostoba kérdés egy ostoba embertől aki azt hiszi attól lesz valaki értelmes meg haladó, felvilágosult, hogy beszél angolul - miközben ő maga hiszi, hogy ezt bárki képes lenne megtanulni, hisz pont ezért gondolja elvárhatónak mindenkitől.

Hiába nem fogjátok fel, de a világ nem angolul forog, az emberek többsége le se szarja az angolt a Földön. Még itt Európában sem ezt beszélik legtöbben.

Te lennél az első aki hisztizhet ha kötelezne valaki hogy tanulj kínait, arabot vagy éppen spanyolt. Met hogy arra semmi szükséged.

Az itt élők nagy része tanult angolt, nem is keveset, azért nem beszélik mert soha nem volt és soha nem lesz rá szükségük.

Pont ahogy a britek is többségükben csak az anyanyelvüket tudják használni, még a franciák, amcsik is, pedig ők is tanulnak másik nyelvet az iskolában.

2022. jún. 20. 12:33
 17/21 anonim ***** válasza:
28%
Mi értelme? Már ma is elérhető mobilon a Google translate, ami élőszóban fordítja szinte az összes létező nyelvet, méghozzá elég jól. Minek szenvedjen valaki éveket nyelvtanulással, ha azt egy ingyenes app megteszi helyette? Innentől már csak egy lépés a bonyolultabb és kifinomultabb szoftverek megjelenése, ami a nyelvtanulást sima hobbivá teszi.
2022. jún. 20. 13:12
 18/21 anonim ***** válasza:
78%
Az erősebb nyelvoktatást támogatom, azt viszont nem, hogy csak felsőfokú angollal lehessen akár a 8. osztályt elvégezni, akár leérettségizni, akár diplomát szerezni. Tele lenne az ország okos emberekkel, akik a nyelv miatt nem tudtak középiskolát végezni vagy egyetemre bejutni, hiány lenne majdnem minden értelmiségiből (kivéve a bölcsész meg a jogász szakokat, mert azokon bezzeg még mindig túltermelés is lehetne akár), mivel például a matematikai készségeknek nincs sok köze a nyelvhez.
2022. jún. 20. 17:35
 19/21 anonim ***** válasza:
23%
Nem. Költözz hozzájuk és teljesítsd szexuális kötelezettségedet, - ha nem jó neked az, ami jelenleg itt van!
2022. jún. 21. 12:58
 20/21 anonim ***** válasza:
82%
Saját véleményem / saját tapasztalataim. Én jelenleg 45 éves vagyok. Iskolába még az 1990-es években jártam utoljára. Én olyan középiskolában jártam, ahol eleve erős angol nyelvoktatásban volt részem. Ami azt jelenti, hogy heti 8 órában tanulhattam angolt. És egy tanévben bőven meg volt a 300 angol óra. Tehát elméletileg tudnom kellene angolul. De a gyakorlatban nem tudok angolul, és azt is elfelejtettem, amit meg tanultam angolul. Itt nem az emelt szintű angol órával vannak bajok véleményem szerint. Hanem azzal, hogy nincs gyakorlati nyelvoktatás. Már az iskolában, az angol nyelvoktatásban / oktatás részeként nem is volt gyakorlati oktatás. Magyarán a gyakorlati részét nem oktaták. Nem volt angol nyelvű beszélgetés sem. Sőt a maga a tanár sem kezdeményezett soha semmilyen formában olyat, hogy kötetlenül angolul beszélgessünk. És ezt mai napig hiányolom. Vissza utalva a 18-as válasz író hozzá szólására. Hiába az emelt színtű óraszám, vagy ahogy te írtad erősebb idegen nyelvoktatás. Ha nincs az adott idegen nyelvből, gyakorlati oktatás. Illetve az adott idegen nyelvet nem tudod a gyakorlati életben ki próbálni. És hiába nézel idegen nyelvű filmeket. Ha nem tudsz kivel idegen (Angol) nyelven beszélni. És ezzel, el is érkeztünk a lényeghez! Nincs Magyarországon használható idegen nyelvoktatás! Mert az idegen nyelvű szavakat be lelhet magolni, mint egy verset. De attól még nem fogsz tudni, idegen nyelven beszélni. Sajnos pontosan az általam is leírtak miatt, ami miatt az egész EU-n belül Magyarország a leg hátul kullog. Meg lehet nézni több táblázatot is. A Magyarok mindig is az utolsó 5-ben voltak benne idegen nyelvtudás hiánya miatt. És mindez miért? Mert nincs gyakorlati idegen nyelvoktatás Magyarországon. És ezzel ne engem pontoz le, hanem az idegen nyelvoktatást pontozod le, ha le pontozol. És hogy akarok-e idegen nyelveken beszélni? Erre azt válaszom: Hogy jelen pillanatban a Bokmál nyelvvel ismerkedek.
2022. jún. 25. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!