Mi lesz Magyarország sorsa 10+ év múlva ha már többen lesznek a romák? Milyen lesz itt az életszínvonal?
Az a helyzet, hogy Nyugaton a kisebbség teljesen integrálva van, teljesen normálisan viselkedik és dolgozik is az összes. Tehát az a propaganda amit a Fidesz terjesztett ellenük, meg hogy szegény Nyugat milyen szarul csinál mindent, ez nem igaz. Sokan nagyon szeretnék, hogy ez igaz legyen, de rossz hír: óriási nagy hazugság. Pöpec volt az integrációjuk, egyáltalán nem okoz nehézséget az együttélés velük, és mondom nem kell őket eltartani meg ilyenek, mert ők is dolgozni jönnek ide, akárcsak Kelet-Európából.
De Magyarországnak mi lesz a sorsa? Mert ott aztán nem ez a helyzet. Ott van egy integrálatlan kisebbséggel, akiknek a többsége nem dolgozik, legfeljebb közmunkás, de azzal csak negatív GDP-t termel. Teljesen gazdaságellenes, fenntarthatatlan, látszathülyeség. A magyarok szaporodási rátája csökken, a romáké tartja a szintet. Szóval többen lesznek. Mi lesz így?
Ez már most is érezhető, hogy nagyon elszaporodtak és szétterjedtek az egész országban. Budapest belvárosa is tele van velük, illetve olyan budai tereket, ahol korábban nem voltak (Széll K., Kelenföld, Móricz), szintén megfertőztek. De Sopronban és Győrben is van már belőlük bőven, illetve nyáron Siófokon is.
Csak nyilván ezt a jómódú, 11., 12. kerületben élő, wc-re is kocsival járó gyakorikérdéses IT réteg nem látja még. De majd kapnak ők is a pofájukba büntetőfékezést meg leszorítást a jogosítvány és forgalmi nélkül, lefingott Audival száguldozó retkektől.
#11 nekem ezt nem kell bemutatni. Egy olyan Fejér megyei kisvárosban nőtem fel, ahol 2000-es években a népszámlálásnál a tízezerből 3200 lakos vallotta magát cigánynak. (tesóm az önkormányzatnál dolgozott akkoriban, és részt vett a népszámlálásban)
Tehát én nem csak a tv-ben láttam cigányt, mint a legtöbb belpesti fotelhuszár, hanem közöttük nőtem fel.
Részese voltam annak is, mikor az MSZP még pénzelte őket a segélyezési rendszeren keresztül. Iszonyat mennyiségű pénzek mentek ki, volt olyan család akik 2000-es évek elején 150-180 ezret kaptak havonta a kölkök után. Ezt az akkori barátnőm anyja mesélte aki a postán dolgozott.
Ugyanis mikor segélyosztás volt, ránézésre nem tudom mennyien, de kb. ilyen ezer roma már ott tobzódott a posta előtt reggel 7kor, nem bírták kivárni még a postás kiviszi a pénzt.
Ez azóta teljesen megszűnt, mivel a Fidesz nagyon megreformálta a rendszert. Ma már csak azok kapnak komolyabb támogatást a gyerek(ek) után akik dolgoznak.
Azért érthetetlen számomra az, mikor az ellenzékiek azt hirdetik hogy a Fidesz a romákkal nyernek választást.
Elárulom hogy azok a cigányok akiket ismerek, főleg a 40-es korosztályból szó szerint átkozzák Orbánt. Ők még emlékeznek arra, hogy az MSZP-SZDSZ alatt "alapjövedelmet" kaptak, és visszasírják azt az időt. Nyilván vannak cigányok akik szimpatizálnak a Fidesszel, de biztosra veszem hogy korántsem annyi mint amennyit a "hangos" emberek állítanak.
Az hogy a 444-hez hasonló külföldről pénzelt sajtók megrendelésre meginterjúvolnak 100 cigányt, és abból találnak pár Fidesz szimpatizánst, majd gyorsan úgy közlik le mintha ez lenne a Fidesz szavazótábora, nagyon nagy ferdítés.
Igazából nyitott szemmel kell kimozdulni néha a valóságba, és annak kell hinni amit a szemeddel és a füleddel tapasztalsz, akkor nem érhet meglepetés.
"most is megy a segélyezés gyerek gyártásra. Csók, adókedvezmény, stb."
Azt meg áruld már el nekem, hogy egy olyan cigány család ahol max a közmunka az összes bevétel, azok hogyan teremtik meg a feltételeket a CSOK és egyéb gyerekek után járó kedvezményekhez?
Ja bocs, nem kell válaszolnod mert aki a CSOK-ot csóknak írja, attól nem várhatok választ egy ilyen komplex kérdésre.
Annyiban viszont segítek neked, hogy a CSOK pont a tehetősebb rétegnek szól, ahol már van önerőben 10-20 millió a bankszámlán, és nem alsóközéposztályan dolgozóknak, akik minimálbérét güriznek.
De ez egyébként kit érdekel, hogy fideszesek-e vagy sem? Szerintem azt sem tudják h mi az a fidesz, csak a krumplit látják.
De egyébként igen, sokan dolgoznak már közülük az építőiparban vagy gyárakban, és egész szép pénzeket kapnak, de viselkedni továbbra sem tudnak, így rohadtul nem hat meg.
Amúgy meg a pénzügyi kultúrájuk is a béka segge alatt van, így nem látszik rajtuk, hogy 400-500 nettót is megkapnak (feketén), mert rögtön elverik cigire meg piára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!