Fidesz szavazók büszkék vagytok rá hogy kamatemelés után ami 400 forint alá akarta nyomni az eurót egy nap múlva elinflálódott és megint 400 forint egy euró?
"12 évvel ezelőtt 210 ezer volt a fizetésem, ma nettó 480-at keresek. Pont telibeszarom az euró árfolyamot."
Lefordítom neked: 12 évvel ezelőtt 752 Euro volt kb. a fizetésed, ma pedig 1200 Eurot. Segítek, ha a Forint annyira erős lenne, mint 12 éve, akkor te ma kb. 1700 Eurót kerestél. Téged megrövíditett a Fidesz gazdaságpoolitikáha kb. 500 Euroval, azaz mai áron kb. 200 ezer Forinttal. Gratulálok :)
Ne dőljön be senki a "közgazdásznak", a végeredmény katasztrófális.
Nincs az a hülye állam, kivéve ha mondjuk 5#-ös a közgazdásza, aki tönkretenné a saját pénzét....hacsak nem államcsődöt akarna, és az Euróban felvett hitelek rekordmértékű elszállását.
Bizony, jót tesz az exportnak, ezért inkább eladják külföldön a hazai búzát a termesztők, vagy nagyon drágán -a gyenge forint miatt- itthon.
"fagyi drágább Becsben"....Istenem
Igen, köszönjük MINISZTERELNÖ KÚR, HOGY ILYEN SOKAT ÉR MÁR A FORINT, EZ lS MUTATJA HOGY MlLYEN JÓ A KORMÁNY!
HOLY HOLY HOLY SÁKREVÁLE NOJTl TlKIDIBRI!!!! 🇭🇺🧡✝️🧡✝️✝️🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇨🇳🏳🌈⚒️🥔🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Én nem vagyok közgazdász ezért kérek mindenkit akinek ez a végzettsége és szakmája az magyarázzon el nekem egy dolgot:
-mindig az az érv a gyengülő forint mellett, hogy az jó az exportnak
Ezzel kapcsolatban számomra az nem világos, hogy az elmúlt 50-60 áv kínai gazdaságpolitikája nem épült másra szinte csak az exportra. A kínaiaknak mindenképp profitálniuk kellett volna a gyengülő jüanból, e helyett 2004-ig mesterségesen fix szinten tartották az árfolyamot. Ezért nagyjából minden kereskedelmi partnere ekézte Kínát. Két lépésben 2007-re megnövelték a jüan árfolyamsávját majd 2008-tól elindultak a rugalmasabb árfolyamrendszer irányába ami miatt 2010-ben már kilőtt a jüan árfolyama.
Engem az érdekelne, hogy ha a masszívan export fűtötte kínai gazdaságnak az volt a jó, ha stabil az árfolyam ( mert gyakorlatilag 2004-ig a jüan-usd grafikon az konstans egyenes ) akkor nekünk miért jó ha a forint folyamatosan gyengül.
A kínaiak nem engedték erősödni a jüant, "gyengén" tartották de nem gyengítették. Nekünk mivel jobb az, hogy ha nem szinten tartjuk a forintot hanem hagyjuk gyengülni?
Hogy lehet, hogy két "exportra alapozó" ország teljesen máshogy kezeli a fizetőeszközének az árfolyamát? Most akkor a kínaiak is hülyék lennének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!