Romba dönti az EU gazdaságát a szankciók?
Szó szerint!
Az USA diktátuma a szankciók, pontosan az a célja, hogy az EU-t gazdaságilag és katonailag bedöntse.
Pontosan tudják, hogy mit akarnak.
Oroszországban az infláció a 20%-ot közelíti, a kiesett tudástőkéről és magas szintű hozzáadott értékek elvesztéséről ne is beszéljünk. Az orosz gazdaság egyáltalán nincs jól, az orosz költségvetés esetleg a gázárak miatt. A kettő attól még nem összetévesztendő.
Másrészt pedig az EU-ban maximum drágábbak lesznek a dolgok, de amíg folyik be gáz, addig más hatása konkrétan nem lesz a szankcióknak. Igazából Ukrajna kiesésének jóval jelentősebb hatása van, mert fizikailag hiányzik egy csomó termék, amiket eddig ők állítottak elő. Főleg mezőgazdasági termékek, de fémércek is voltak szép mennyiséggel Ukrajnában.
Egyébként itt van mégegy kis tévedésed: "10% feletti inflációval és hatalmas energia árakkal"
Ez nem "és és". Nyugaton az energia árak növekedésével EGYÜTT van 10%-ot közelítő infláció. Magyarországon csak azért tűnik elszeparáltnak a kettő, mert benzinárstop van és rezsicsökkentés.
-A rubel most 27%-al erősebb, mint 2021 végén.
-Az infláció lassul a ruszkiknál, májusban már csak 01% volt.
-A jelenlegi kamatok a háború előtti szintre kerültek vissza.
-A munkanélküliségi ráta 4%-ra csökkent oroszországban.
-Az olaj, a ruszkik legfontosabb export cikke az áprilisi 68 dollárról ismét 100 dollár körül van.
A hülye Putyin, mi?
Tudom, hogy sokan nem is értitek, hogy miket írtam, nem is értitek, hogy ezek miért fontos számok,nem is hiszitek el, azt is tudom, hogy nem fogtok ezeknek az adatoknak utána nézni. de hát attól még ez van.
Igen, az EU-s szankciók jobban fájnak nekünk, mint a ruszkiknak. Az oroszoknak semmi bajuk sem lesz, mi meg összeomlunk. azok az EU-s országok, akik jobban állnak anyagilag lassabban, az ilyen nyomorultak, mint mi hamarabb. De messze még a vége.
Hé elvtársak, nem úgy volt, hogy mi kimaradunk a szankciókból?
Osztán valamiért mégis nálunk EU átlag feletti az infláció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!