Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Balliberálisok akik most...

Balliberálisok akik most őrjöngenek a benzin-árstop miatt, nektek ugye se jogosítványotok és autótok?

Figyelt kérdés

Tudom 12 éve romokban az ország, havonta jósolva az államcsőd stb. stb.

Valahogy ezek a jóslatok eddig mind vaklármának bizonyultak, van még GYK, van FOS (független objektív sajtó) van olcsó sör, és van meg tőtőttcigi is.

Na de komolyra fordítva a szót, akik most telesírják a netet a benzin-árstop meghosszabbítása miatt, ők valójában soha életükben nem tankoltak még, és valószínűleg nem is fognak?

Miért lenne jó ha közel 2x annyit kellene fizetni a munkába járásért?

Értem hogy aki munkanélküli és 7/24 a neten lóg, annak fingja nincsen arról milyen költségekkel jár egy autó fenntartása.

Nekem nagyon nem mindegy, hogy 60 ezerből vagy 105 ezerből járok dolgozni. Vagy a balliberálisok több fizetést kapnak? A végtelenségig nyilván nem lehet tartani ezt az állapotot, de addig még van erre lehetőség miért kell ezt az intézkedést is farzsebből köpködni? Értem hogy Orbán fóbia, meg nincs nyúlka piszka a piacba, de ki az a hülye aki annak örülne, ha most jó sok pénzt kellene ebben az amúgyis nyomorult időszakban fizetnie a benzinért?

Majd amikor már tarthatatlan lesz, akkor fizetjük érte a normál árat, és közösen sírjuk tele a netet 🤗

2022. jún. 16. 14:42
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%

Orbán szerintem anno megbukott közgazdaságtanból.

Az a baj az árstoppal, hogy az ilyen mesterséges beavatkozás a piacba a KOMMUNIZMUS ismérve. Oké, most olcsóbbak a dolgok, de utána lesz nemulass! Még drágább lesz minden, mert a kereskedők az elmaradt hasznukat be fogják majd hozni.

Plusz már most is fizetjük az olcsó benzin árát, csak más csatornákon: pl. a különadók, amiket a cégek szemrebbenés nélkül át fognak hárítani a fogyasztókra.

Ha valóban csökkenteni akarta volna az árakat és nem csak látszatintézkedést akart volna, akkor a jövedéki adót meg az ÁFÁ-t csökkentette volna! Ennyi.

2022. jún. 16. 15:18
 12/36 anonim ***** válasza:
86%

"#3 milyen adókból fogjuk befizetni az árstop keltette különbözetet, van valami forrásod ami igazolja az állításod?"

Szerinted a magyar határt valami mágikus erő veszi körül amitől hirtelen veszteség nélkül olcsóbb lesz a benzin? Ha te megveszel valamit ami 800 Ft-ba kerül, és eladod 400-ért, akkor... Abból nincs nagyon profit. Szóval gyorsan csődbe menne a dolog.

Ergó, 1) vagy te fizeted ki más formában, vagy 2) hitelből megy természetesen az egész, mert ugyan az M1 nem beszél róla, de az államadósságunk egy picikét növekedett az elmúlt ~10 évben. Ez nem olyan hogy az Orbán személyéből áradó hatalmas politikai energiától hirtelen megváltozik a gazdaság haverom. Gondolkodj már, édes istenem. Tudom, hogy szar meg nehéz, de próbálkozz.

2022. jún. 16. 15:22
 13/36 anonim ***** válasza:
34%
Menjen tömegközlekedéssel munkába,akinek drága a benzin!
2022. jún. 16. 15:39
 14/36 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, nagyjából erre számítottam. Mégpedig hogy senki nem tud a kérdésre válaszolni, ugyanis nem közelekid autóval és fogalma sincsen arról mennyi pénzbe kerül a tankolás.

Egyszóval tényleg igaz, hogy csak azok bégetnek akik otthon a fotelból osztják az észt. Egy parányi, de annál hangosabb közeg.

2022. jún. 16. 15:47
 15/36 anonim ***** válasza:
89%

14: elég világosan leírták cikkeket is idézve, hogy a piaci mechanizmusokat nem lehet megkerülni, másba bele fog épülni a drágulás, mert nincs ingyenebéd

A reakciódból lejön, hogy semmit sem fogtál fel a válaszokból, és éppen te bégeted birkamódra ugyanazt értelmetlenül.

2022. jún. 16. 16:00
 16/36 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, az a baj, hogy tkp. hazudsz, amikor ilyet írsz, hogy „akik most telesírják a netet a benzin-árstop meghosszabbítása miatt”. Szerintem leginkább csak a benzinkutakat működtető kisvállalkozóknak (de most már a Mol vezetőinek is) van bajuk ezzel, de őket meg is lehet érteni, hiszen a veszteségeikre semmilyen kompenzációt nem kaptak/kapnak az Orbán-kormánytól tavaly november óta.

Kíváncsi lennék, hogy ha te mondjuk egy pékség tulajdonosa lennél, és az Orbán-kormány arra kötelezné a pékségeket, kenyeret árusítókat, hogy egy 1 kg-os fehér kenyérért maximum 360 forintot kérhetnek, akkor te hogyan reagálnál...

2022. jún. 16. 16:00
 17/36 anonim ***** válasza:
78%

Oké, kérdező, nem azt hallottad, amit te bégets, hogy "jaj de jó az árstop".

De persze, a Fidesz szavazóbázisa ilyen 1 bites emberekből áll, akik nem képesek felfogni, hogy hiába olcsóbb a benzin, ha mondjuk a kenyér meg háromszor annyiba kerül...

Ha drága a benzin, akkor az értelmes ember úgy spórol, hogy átvált tömegközlekedésre, vagy Uram bocsá' biciklire!

2022. jún. 16. 16:03
 18/36 anonim ***** válasza:
42%

Aki otthon ül,megteheti.

Nem az állam tarja fenn az igényeit!

Adjon mindent az állam,ugye?,

2022. jún. 16. 16:04
 19/36 anonim ***** válasza:
77%
18-as, fel tudod fogni, hogy micsoda értelmetlenséget írtál?
2022. jún. 16. 16:07
 20/36 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy senki nem azt mondta, hogy legyen magas a benzin ára, hanem hogy ne árstopp legyen ( csökkentse inkább a rá kivetett adót pl). Ez olyan mint amikor Márki-Zay azt mondta, hogy ez a fajta rezsicsökkentés nem jó ( nem azt mondta, hogy el kell törölni, hanem meg kell reformálni)
2022. jún. 16. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!