Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali pártok miért nem...

A baloldali pártok miért nem képesek gratulálni a magyar labdarúgó válogatott történelmi sikerének?

Figyelt kérdés

Nem vagyok nagy Orbán fanatikus, én is ellenzem azt, hogy rengeteg pénzt ölnek a stadionok építésére, ahelyett, hogy azt a pénzt fordítanák másra (tanárok béremelése...stb).

De ezt akkor is undorítónak tartom, hogy itt van egy történelmi siker, oda-vissza megvertük a nagy sztárokkal felálló angol válogatottat és a Nemzetek Ligája csoportot is vezetjük, úgy, hogy a halálcsoportban egyetlen egy vereséget szenvedett a magyar válogatott.

Ilyenkor esetleg nem tudják félretenni a Fidesz és Orbán Viktor által érzett gyűlöletüket és esetleg gratulálni a magyar csapatnak? Mert így tényleg azt mutatják, hogy semennyire nem fontos számukra egy magyar siker, és már tényleg azt a képet mutatják magukról, hogy őket csak a külföldi érdekek kiszolgálása érdekli és nemzetellenes politikát folytatnak.

2022. jún. 16. 11:09
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

20-as: Értem, hogy sokan utálják a focit, én sem vagyok egy hatalmas foci rajongó, attól hogy megnézek pár rangadót mondjuk a külföldi bajnokságokból, meg a magyar válogatott meccseit. Ezeket is a tv-ben, ennyiben kimerül. Soha egyetlen focimeccsen sem voltam kint, nem is tervezek menni. Ugyanaz nálam mint mondjuk egy rock, metal koncert: Magát a zenét szeretem, de az életstílust nem, ami például egy koncerten megy (ugrálás, pogózás, üvöltés) azt nem. A focit is megnézem a tv-ben, de nekem az a szurkolói stílus, amit némely tábor képvisel, nemzettől függetlenül, nekem nem veszi be a gyomrom. Főleg ezek a rasszista megnyilvánulások, hogy fütyüljük ki ennek meg annak az országnak a himnuszát, verjük agyon, azért mert valaki nem fehér, hanem fekete, meg bélyegezzük meg azért, mert az egyik csapat térdel, a másik meg nem. Azért verjünk meg embereket bandákba tömörülve, mert ők a rivális csapatnak szurkolnak...stb, ezeket nem szeretem. De a magyar sikert elismerem, függetlenül a sok politikai cirkusztól, ami az angolok elleni meccs körül is volt.

Azért van jelentősége, hogy a válogattunk fejlődőképes, ezt kár elvitatni.

Ha meg mondjuk egy jóval alacsonyabban rangsorolt csapat egy D csoportban a Nemzetek Ligájában kiütne minket, annak viszont lenne jelentősége azok részéről is, akik semmibe veszik a jó szereplésüket. Ez még a hatalmas baj. Akkor tele lenne az ellenzéki politikus oldala olyanokkal, hogy "Ezért kell beletenni a rengeteg pénzt a fociba, ezért kell a stadion, hogy egy amatőrökből álló brigád legyőz minket". A kárörvendés abban az esetben meglenne, de siker esetén a gratuláció, vagy elismerés elmarad.

A kérdésedre válaszolván, semmivel sem lesz nekem jobb a tv előtt. De magyar vagyok, tudok örülni egy nagy hatalmas magyar sikernek. Legyen az foci, bármilyen más sport, vagy bármi a sporton kívül, amiben sikert tudunk elérni.

Nekem jó pár barátom, ismerősöm él kint Németországban például (igen, utálják a Fideszt, sajnos a rossz megélhetés miatt mentek ki), de még is, politikát félretéve, ha van egy magyar válogatott meccs, összeülnek a TV, laptop, vagy bármi elé és közösen szurkolnak a hazájuk csapatának. És ebben nincs politika, sem Orbán Viktor imádat. Szimplán nézik a meccset és örülnek a csapat sikerének. Ennyi. Olyankor nem arra gondolnak, hogy mekkora az infláció, meg mennyibe kerül egy kiló kenyér itthon.

Anyagi megbecsülést meg minden országban megkapják a focisták világszerte, nem csak itthon vannak túlfizetve. Ha nem fizetik meg őket itthon, akkor még ilyen szintű klubcsapataink sem lennének, mint most vannak.Meglehet nézni mennyi mondjuk egy angol játékos fizetése a klubcsapatánál. Jó tudom, hogy a bérek is mennyivel magasabbak, meg milyen ott a megélhetés és milyen itt, de nem is keres annyit itt egy focista, mint Angliában

2022. jún. 16. 14:38
 22/28 anonim ***** válasza:
96%

19

Libernyák szemüvegen keresztül én is így látom.

2022. jún. 16. 15:30
 23/28 anonim ***** válasza:
91%

Angliában telt ház előtt játszott a magyar válogatott. A mérkőzés után az angol csapat összeomlott, mivel sokszorosan jobb a játéktudásuk a magyarokénál. Ráadásul hazai pályán kaptak 4 gólt, és egyet sem rúgtak, ami eredmény rájuk nézve megalázó. Az angol nézők-szurkolók rendkívül dühösek lettek, mert ismét a magyar csapat hengerelt, pedig ennek a magyar csapatnak a játéktudása össze se mérhető Puskásék csapatával.

Tudomásul kell venni, hogy a futball nézettsége mindenhol a világon sokszorosan több nézőt vonz, mint egy opera v. hangverseny.

2022. jún. 16. 15:40
 24/28 A kérdező kommentje:
Gusztustalan dolog ebbe is belevinni a politikát, minden oldal szurkolói és játékosai részéről is. De sajnos már nincs olyan, amiben a politika ne lenne tényező. Sport, vállakozások (biztosan nem véletlenül nyeri meg a nagyobb közbeszerzéseket Orbán legjobb gyerekkori baràtja, ha a másik oldal kormányozna akkor meg az ő cimboráik nyernék, teljesen mindegy szerintem).
2022. jún. 16. 16:12
 25/28 anonim ***** válasza:
81%

Teccik nem teccik, a sportban mindenhol a világon benne a politika. A fociban pláne benne van. Ugyanis egy világversenyen egy ország hangulata függ az elért eredménytől. Lásd többek között Brazíliát.

De a kérdezőnek annyit se ér magyarázni, mint egy tavibékának, hogy van élet az óceánban is.

2022. jún. 16. 16:25
 26/28 anonim ***** válasza:
91%
Azért, mert ők inkább megölnék magukat, mint hogy egyszer a magyarságot támogassák.
2022. jún. 16. 17:15
 27/28 anonim ***** válasza:
89%

#26 "Azért, mert ők inkább megölnék magukat, mint hogy egyszer a magyarságot támogassák."

Ezt javítanám: Azért, mert ők inkább megölnék a magyarságot, mint hogy egyszer a magyarságot támogassák.

2022. jún. 16. 21:30
 28/28 anonim ***** válasza:
0%
Abban nincs semmi rendkívüli, hogy 300 évente egyszer szerencséje van valakiknek!
2022. jún. 17. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!