Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Ryanair cég miért sértegeti...

A Ryanair cég miért sértegeti a kormányt indokolatlanul? Ennyire fáj nekik az extraprofitjuk megadóztatása?

Figyelt kérdés
[link]
2022. jún. 16. 07:48
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a kérdezőt leütések alapján fizeti a kesma. És eredetileg a munkaköri leírásában ott volt, hogy jól kell adnia a hülyét. Aztán a munkaadói rájöttek, hogy enélkül a pont nélkül is alkalmas a feladatra. Magától ilyen zseni :)
2022. jún. 16. 08:56
 22/54 A kérdező kommentje:
Ha engem a Kesma fizet, akkor benneteket meg Soros. Hülyeséget lehet írni, attól még nem lesz igaz. De az eredeti kérdésre még mindig nem kaptam választ. Írták itt, hogy szegény légitársaság veszteséges és nincs extraprofitja. De akkor nem is kell ilyet fizetnie. Vagy benne van a törvényben, hogy a légitársaságok akkor is fizetnek, ha veszteségesek, míg Mészárosék meg akkor sem, ha megagigaszuperextraprofitjuk van?
2022. jún. 16. 09:00
 23/54 anonim ***** válasza:
34%

#20 "semmi" baj nincs az adókkal, a cégek azokat természetesen beépítik az árképzésükbe. Ez teljesen természetes közgazdasági dolog, kiszámolod az önköltségedet, beleértve az adókat is, hozzá teszel némi hasznot, és az lesz a fogyasztói ár.

A Ryanair is csak ezt teszi. A kormány meg meg van lepődve. Nem csoda, hogy közgazdaság hülyéknek című könyvet javasolja a cég vezetője a kormánynak.

24/54 anonim ***** válasza:
62%

#20 Én, mint átlagpolgár nem más átlagpolgároktól várom a választ, hanem utána nézek az interneten. Végülis erre találták ki.

Egyébként a covid alatt a közlekedés leállt világszerte és ez igaz a légi közlekedésre is. Attól, hogy nincs utas, a gepparkot karban kell tartani, az infrastruktúrát fenn kell tartani, ami nem 2ft. Laikusan belegondolva is el tudod képzelni, hogy mennyi 1db repülőgép karbantartása. Csak a példa kedvéért egy BZ motorvonat egyetlen forgóváza kb. 30 millió forint. Ebből azért lehet következtetni, hogy az ágazat 1,5 - 2 év alatt mekkora veszteséget könyvelt el, mer bevétele nem volt, de kiadása igen. Így elfogadható az az érv, hogy a légi közlekedésben NINCS extraprofit. Azt csak félve jegyzem meg, hogy a környezetvédelmi vállalások a légi közlekedésre is hatással vannak, ami ugyanúgy kiadással jár, mégha próbálják is elsunnyogni.

25/54 anonim ***** válasza:
71%

#22 a törvény fix összegű adót tesz minden repjegyre légitársaságtól függetlenül. Akkor kérlek meséld el, hol van ebben az, hogy csak a nyereséges cégek fizetnek?

A kormány önhatalmúlag kijelentette, hogy a szektor márpedig nyereséges, ha nem, akkor majd az lesz valamikor, szóval fizessen, mint a katona tiszt.

2022. jún. 16. 09:03
 26/54 anonim ***** válasza:
70%

Beárazta az embereket, aki utazni akár, fizessen.

Rövidebb utak 3900Ft/fő, hosszab utak 9750Ft/fő,

Úgy szed reptéri illetéket, hogy nem az övé a reptér.....a családok védelmében, mi?! 🙄

Hazug disznaja!

2022. jún. 16. 09:11
 27/54 A kérdező kommentje:

"fizessen, mint a katona tiszt."

Majd a végén még megsajnáljuk őket, főleg, hogy a piacvezető légitársaság fejezte ki nemtetszését, a többiek egyelőre nem tették szóvá a "rablást". Vagy akkor a többi felsorolt ágazat is veszteséget termel hirtelen?

Értem én, ha kicsit többel hozzá kell járulni a közöshöz, persze hogy leginkább azok szívják a fogukat akinek amúgy volna miből. Egyébként az említett HVG-cikk is alaposan tele van személyeskedéssel, ezzel meg főleg rácáfolnak magukra:

hvg.hu: Hivatalosan is tárgyaltak a magyar kormánnyal?

M.O'L: Nem, nem fecséreljük arra az időnket, hogy egy olyan kormánnyal tárgyaljunk, amelyiknek ez az ostoba miniszter is a tagja.

De azért sértegetni tudtok. Brávó.

2022. jún. 16. 09:16
 28/54 anonim ***** válasza:
52%
27# Megkaptad már a választ, csak vagy túl hülye vagy hozzá hogy értsd, vagy az a munkád hogy itt agitálj, mekkora hős a kormányod.
2022. jún. 16. 09:20
 29/54 A kérdező kommentje:
29-es: Megkaptam, majd elmorzsolok néhány könnycseppet szegény veszteséges Ryanair miatt, nehogy csődbe menjen (arra még mindig nem kaptam választ, hogy a cég ugyanilyen német, holland vagy francia különadója miatt miért nem kelt ki így magából, és miért csak a magyar adózást tartja igazságtalannak). Most az a legnagyobb szívfájdalmuk, hogy nem fizettethetik meg az ügyfelekkel a különadót, mert különben vizsgálódhatnak náluk. A szent érinthetetlen cégnél!
2022. jún. 16. 09:26
 30/54 anonim ***** válasza:
71%

Ezért írtam, hogy teljesen fölösleges bármilyen komolyabb választ adni, mert úgyis túl buta vagy, hogy felfogd. Ki lett fejtve, hogy miért nincs extraprofit, de értetlenkedsz.

Lásd, mennyire kedves vagyok. Külföldön az adót beépítik az árakba, amit az utasok fizetnek ki, NEM A CÉG!! Külföldön keresnek annyit az emberek, hogy ezt ki tudják fizetni és repülőgéppel a társadalom modosabb része utazik. Amikor a kormány bejelentette a különadót, a légitársaság az utasokra terhelte, AHOGY AZT KÜLFÖLDÖN IS TESZI. Mi olyan nagyon bonyolult ebben?

2022. jún. 16. 09:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!