Mitől él jobban a német ?
Figyelt kérdés
Csak egy példa. Legyen a magyar minimum óradíj 1000 Ft helyett 5000 Ft. Ez így jól hangzik, mert milyen jól keres a magyar munkavállaló. Igen ám, de ezt el is kell költenie egy olyan helyen, ahol szintén 5000-es óradíjat kap a dolgozó, azaz 5-szörös áron kénytelen megvenni mindenki mindent. Vagyis ugyanott van mindenki, mint ha csak 1000 Ft-ot kapna mindenki, de nem lennének 5-szörös árak. Szóval a kérdés, hogy hogyan képződhet minden dolgozónál extra profit, amiből ő többet tud vásárolni, vagy olcsóbban jut hozzá. Ezt én csak a technológia fejlesztésével tudom elképzelni. De fejlesztünk mi ? Mert ha nem, akkor hogyan érhetjük utol a nyugatot ? Jelen pillanatban azt látom, hogy nő az elszegényedő réteg.2022. jún. 12. 23:33
11/11 anonim válasza:
Magyarországon 210 ezret keresek, németben pedig 500 ezret kerestem.
Magyarországon lakhatásra, kajára, rezsire havi 210 ezrem megy el...vagy több, németben az 500-ból 300 ment el.
Drágábbak a dolgok ott, viszont sokkal többet keresel, tudsz félretenni is. Szerencsére párommal együtt keresünk annyit, hogy Mo.-n is megéljünk, de Németországban valóban kolbászból van a kerítés. Persze, ha nem szórod el minden xarságra a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!