Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől él jobban a német ?

Mitől él jobban a német ?

Figyelt kérdés
Csak egy példa. Legyen a magyar minimum óradíj 1000 Ft helyett 5000 Ft. Ez így jól hangzik, mert milyen jól keres a magyar munkavállaló. Igen ám, de ezt el is kell költenie egy olyan helyen, ahol szintén 5000-es óradíjat kap a dolgozó, azaz 5-szörös áron kénytelen megvenni mindenki mindent. Vagyis ugyanott van mindenki, mint ha csak 1000 Ft-ot kapna mindenki, de nem lennének 5-szörös árak. Szóval a kérdés, hogy hogyan képződhet minden dolgozónál extra profit, amiből ő többet tud vásárolni, vagy olcsóbban jut hozzá. Ezt én csak a technológia fejlesztésével tudom elképzelni. De fejlesztünk mi ? Mert ha nem, akkor hogyan érhetjük utol a nyugatot ? Jelen pillanatban azt látom, hogy nő az elszegényedő réteg.
2022. jún. 12. 23:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Csak azok a szolgáltatások drágábbak Nyugaton, amelyhez sok emberi munkaerő kell, pl. vendéglátó helyek. Attól még, hogy 5x magasabbak a bérek, a bolti árak nem drágábbak. Ezért élnek jól a németek. Na meg hogy van saját iparuk, ami erős, így az államnak sem csak az adókból van bevétele. Na meg nem lopják el ott a pénzt a politikusok sem. Stb. stb.
2022. jún. 13. 00:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a németeknek saját termékeik, saját márkáik, saját nagyvállalataik vannak, Magyarország meg csak egy összeszerelőüzem, ahova a fejlett országok gyárakat telepítenek az olcsó munkaerő miatt. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy a rendszerváltáskor szétlopták, és privatizálták az országot.
2022. jún. 13. 00:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzőekkel.

Mik a kiemelkedően drága dolgok nyugaton? Fodrász, kozmetikus, maszek orvos, ügyvéd. Csupa-csupa emberi szolgáltatás. Ezen kívül csak az ingatlanárak (és ebből fakadóan a bérleti díjak) magasabbak lényegesen a magyarországinál.

2022. jún. 13. 00:10
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Ha normális munkád van akkor ott jobban élsz, mintha, itt ugyanaz a normális munkád van.

Ez ennyi, ezen nincs mit szépiteni.

2022. jún. 13. 00:17
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

2

"szétlopták, és privatizálták az országot."

Nem volt más út.

A történet nem a privatizációval kezdődött.

Széthullott a KGST Pillanatok alatt mentek csődbe a cégek. Senkinek nem kellett Orion TV, Ikarus bus, Csepel kerékpár, Bakkecske mosógép, .... Olcsóbban jobbat kaptak. Volt rengeteg becsődölt cég. Több száezer munkanélküli, üres államkassza.

2022. jún. 13. 00:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hány világhírű német autómárkát tudsz mondani? Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi stb.. Na és hány magyart? Naugye..

Még a Boci csoki is külföldi tulajdonban van..

2022. jún. 13. 00:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

#5 mindjárt elmorzsolok két könnycseppet azokért a politikusokért és magánszemélyekért akik 89 után a fillérekért vásárolt cégekből lettek ma milliárdosok. Szegény szomszéd városban élő ex TSZ elnöknek sem volt más választása, kényszerből vett meg több ezer hektár termőt és mezőgazdasági létesítmény jelképes összegért, csak hogy ma több milliárdos vagyonnal rendelkezzen.

Komolyan, őszintén tényleg sajnálom hogy nem volt más út ezeknek a szerencsétlen embereknek, és hogy csak így tudtak segíteni a magyar polgárokon.

2022. jún. 13. 00:34
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
Ott előre látó tenni akaró politikai erők vannak.
2022. jún. 13. 00:38
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

7

5 vok

Igazad van. A becsődölt cégekre gondoltam. Nem a bűnözőket akartam mentegetni.

2022. jún. 13. 01:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Ott kevesebbet lopnak kormányzati szinten, ez az egyik.

A másik az, hogy csak a szolgáltatások drágábbak, mint itthon. A termékek nem igazán.

Mi Ausztriában éltünk egy évig, én nem is dolgoztam, és alsó hangon félre tudtunk tenni havi 800 ezret úgy, hogy kétszobás lakást béreltünk, és nem kellett nézni a hipermarketben az élelmiszerek árát, amit kívántunk, megvettük.

2022. jún. 13. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!