Magyarországon miért nem a börtönökben fogvatartottakkal gyártatják a közúti járművek rendszámtábláit, úgy mint az USA számos államában?
„License plates are manufactured by Colorado Correctional Industries” ( [link] – lásd az „Embossed/Digital License Plates” résznél)
Colorado államban példásan dolgoztatják a letöltendő börtönbüntetésre ítélteket, egyben különféle szakképesítések megszerzésének lehetőségét is biztosítják számukra: [link]
De ugyanez van pl. Michigan államban: [link] | [link]
és Missouri államban is: [link] | [link]
A Mi Hazánk Mozgalom mellett van még olyan magyarországi párt, amely teljes mértékben támogatja az önfenntartó börtönök kialakítását Magyarországon?
Ahogy olvasom a válaszokat, egyre inkább úgy látom, hogy Japán Gulyás az, aki gondolkodott is a problémán, nem a kérdező.
Egyébként az ügyintézés díja miatt drága, nem csak a tábla kerül ennyibe.
Hú.
Biztos nincs semmiféle pszichés zavarod, esetleg üldözési mániád?
Leírtam ezt korábban: számomra már az eléggé különös, hogy itt Magyarországon nem az állam gyártja a rendszámtáblákat (pl. a Nemzeti Közlekedési Hatóság, egy erre a célra kialakított üzemben), úgy mint ahogy pl. a személyazonosító okmányokat vagy a bankjegyeket, pénzérméket.
Még soha senkitől nem hallottam/olvastam egy épkézláb érvelést, hogy ez miért van így, hogy ezt mi indokolja.
A normális az lenne, hogy vagy kizárólag egy állami szerv (pl. a Nemzeti Közlekedési Hatóság) gyártaná őket, vagy pedig több olyan gazdasági társaság gyárthatná őket, amelyek sikeresen tanúsíttatták magukat erre a feladatra egy állami hatóság (pl. a Nemzeti Közlekedési Hatóság) előtt.
#24 pedig nekem a #11-es, és a
#13-as válasz elég jónak tűnik.
Egyébként miért van az, hogy a sürgősségi útlevél jóval drágább?
Segítek:
Ügyintézési díj.
Az nyomja meg az árát.
"akkor ajánlom a magyar államot megtestesítő személyeknek, hogy tanulmányozzák az Egyesült Királyság vagy az USA gyakorlatát, érdemes lenne."
Oké, lebuktunk.
Én, és Japán Gulyás kormánytagok vagyunk.
Vasárnap este itt, a gyikon gyűjtjük az ötleteket.
Köszi a tippet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!