Megtörténni látszik az agitátor balos libzsik fröcsögése, az extra profit adót is mi fogyasztók fogjuk megfizetni?
"Kérdező, az értő olvasás fontos dolog ám!
Van az extraprofit adó - ezt nem mi fizetjük meg, hanem a cégek a profitjukból kevesebbet tudnak megtartani."
Valóban fontos, úgyhogy nem ártana gyakorolnod. Ahelyett, hogy a kormányfő alfelébe szorul a fejed.
Ha esetleg gondot okozna a rendelet értelmezése, akkor itt tételesen felsorolják miért is néz téged hülyének a kormány:
#4-es
A szabad piac elmélet nem liberális, hanem jobboldali gazdaság politika, amilyen a klasszikus liberálisok, viszont nekünk (a kommunizmusnak köszönhetően) csak baloldali gazdaságpolitikát támogató pártok vannak (egy kivételt szoktam említeni akik harmadik utas gazdaságpolitikát képviselnek az a Mi Hazánk) akik bent ülnek a parlamentben (ezek közé tartozik a Fidesz által balliberálisnak hívott ellenzék is).
És egy példa, Én gazdaságilag jobboldali vagyok, viszont nem vagyok liberális, és minden baloldali gazdaságpolitikát kritizálok (kb a Fidesz teljes gazdaságpolitikáját: rezsicsökkentés, árbefagyasztás, benzinárstop, zárt közbeszerzési rendszerek) és minden jobboldali gazdaságpolitikai lépést elismerek (egykulcsos adórendszer, közmunka program), még ha nem is olyan lett amire számítottam, vagy nem úgy oldották meg.
A végekre kivetett plusz terheket _mindig_ a fogyasztó fogja kifizetni. Ennek semmi köze a jobb meg baloldalisághoz,sem politikai pártokhoz. A Ryanair , bármelyik bank, bolt és akármelyik cég,aminek a célja hogy profitot termeljen nem szeretetszolgálat és nem fogja lenyelni a megszorításokat. Tagadhatja, aki akarja,de csak saját magatokat járatjátok le vele. Bármilyen meglepő, Orbán Viktor nem tudja megváltoztatni a közgazdaságtant, sem a kapitalizmust , de legalább éjjel-nappal hazudozik.
A sötétség félelmetes..
Ez az egész "extra-profit adó" nem más, mint egy PR fogás.
Mégis mit képzelt bárki is? Hogy a cégek megelégszenek a kisebb haszonnal is?
Őket qrvára nem érdekli hogy mi mennyibe kerül, az érdekli őket, hogy hány forint jön be a kasszába.
Ha a szinten tartáshoz háromszorosra kell felbaxniuik az árakat, akkor fel is fogják, a "jónép" pedig panaszkodjon O1G-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!