A balliberálisoknak a magáncégek valamiféle fétisei?
#18: Ezt értem, csak legalább akkor, amikor egy baloldali törvényre hivatkozol pozitív példaként, ne nyomasd ezt a negatív baloldalazási dumát.
Egyébként én nem gondolom, hogy az állampolgároknak ez jó lenne. Nem csinálok ebből elvi kérdést, sok mindent jól csinál a kormány is szerintem, de ezt gazdaságilag nem tartom jónak. Látszatra jó, viszont kedvezőtlen folyamatokat indít el.
a baloldal alatt a munkaügyi hivatalban minden második embernek 8 általánosa volt, és ezek fele tartósan munkanélküli (kb 1 millió ember)
szóval pont rohadtul nem számított, hogy mennyi a legszegényebbek adója, mert nem volt munkájuk amiből bármit is le lehetett volna vonni
19, jó, hogy ezt felhozod.
Igen, válság esetén az állam jobban teszi, ha felpörgeti a gazdaságot.
De ugyanennek a tannak a másik oldala az, hogy amikor jól megy, akkor visszábbfogod a gazdaságot, hogy tudj tartalékot felhalmozni.
HÁt ez nem történt meg. Két marékkal szórta a pénzt az állam, mintha nem lenne holnap akkor, amikor vissza kellett volna fogni a gazdaságot a lassabb, de stabilabb növekedés érdekében. Azátn most, hogy itt a válság és kicsit meg kéne lódítani a szekeret, most nincs miből.
Egy szabályt vagy követünk, vagy nem, de félig követni teljesen értelmetlen.
#26 Nincs ilyen XD
Ki fogja vissza a gazdaságot kedvező világgazdasági helyzet idején? A hülye.
Ki halmozott fel tartalékot? Kb. mindenki deficites gazdasággal rendelkezik, az államadósság egyfolytában növekszik mindenhol, a magyar kormány pedig annyira nagyon szórta a pénzt hogy a covid + háború előtt itt baromi alacsony volt a hiány, szóval nem tudom, mit hadoválsz :D
"Igazából csak ellenzékben hőbörögnek. Amikor kormányon voltak, sokkal jobban adóztattak a cégeket."
És amikor a baloldal volt hatalmon kik háborogtak pontosan ugyanilyen szektorális különadó miatt? Jobboldaliak élükön a Fidesszel. Miért? Azért, mert áthárítják az emberekre. Gyorsan felejtetek ti is.
"Nézd meg pl. De Gaulle intézkedéseit a háború utánról."
Hát talán utána kellene járnod egy kicsit. A háború után De Gaulle igen népszerű volt, de a Francia Törvényhozásban abszolút többsége volt a baloldalnak. Akkor lehetne párhuzamot vonni, ha ma Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, de az Mszp-nek és DK-nak lenne 50%+1 országgyűlési képviselője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!