Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balliberálisok tartanának...

A balliberálisok tartanának nekem egy kis biológiai felvilágosítást? Rengeteg balliberálissal vitatkoztam arról, hogy a férfiak nem tudnak szülni, de valahogy mégis azt mondják hogy igen. Hogy is van ez akkor?

Figyelt kérdés

2022. máj. 28. 12:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
21%

"Nem mondhatjátok, lányok, hogy nem vágom, milyen szülni

De minden utódom vízbe fojtom, mer' rasszista vagyok

De amúgy vágyom már rá, hogy legyen egy gyerekem

Ha egyszer fehéret szarok, esküszöm, hogy felnevelem"

Krúbi

Szóval igen, tudnak szülni a férfiak is.

2022. máj. 28. 12:32
 2/22 anonim ***** válasza:
72%
Te érted a saját kérdésed?
2022. máj. 28. 12:37
 3/22 anonim ***** válasza:
66%

A "férfi" és a "nő" szavakat többféleképpen lehet értelmezni. Ezek a szavak jelenthetik a biológiai és a társadalmi nemet is. A biológiai nem megváltoztathatatlan, ez legkésőbb a születésnél eldől. A társadalmi nem viszont változhat, és nem minden esetben egyezik meg a biológiai nemmel (például rengeteg interszex személy tartja magát ciszneműnek, annak ellenére hogy a biológiai nemük nem fér bele a férfi-nő kettősbe, de a transzneműeknél is ugyanez a helyzet).

Namost általánosságban, amikor valaki arról beszél, hogy ő férfi, vagy nő, akkor a társadalmi neméről beszél. Annak, hogy valaki milyen nemi szervekkel vagy kromoszómákkal született, nincs sok köze ahhoz, hogy milyen társadalmi szerepeket tölt be. A társadalmi nemének viszont igen.

Így például simán előfordulhat az, hogy egy egyén társadalmi neme férfi, mert férfias társadalmi szerepeket vesz fel és férfiként azonosul önmagával, viszont biológiailag nő vagy interszex, tehát megvan neki a biológiai "felszerelés" a szüléshez.

2022. máj. 28. 12:40
 4/22 anonim ***** válasza:
71%

Csak egy példa akkor, csodálatos Alaptörvényünk alkotója -, aki egy fideszes férfi - Brüsszelben kereste az ihletet, és ezt számtalan partiban, számtalanul bele is helyezték......és lám, "férfi" létére megszülte a kis csodát, az Alaptörvényt.....a fidesz bibliát 🙄

Szívesen kérdező! 🤗

2022. máj. 28. 12:46
 5/22 A kérdező kommentje:
Nem fideszes vagyok, szóval nekem hiába jössz a Fidesszel.
2022. máj. 28. 12:48
 6/22 anonim ***** válasza:
84%
#5: De, az vagy, még ha nem is tudod magadról. A baromságaikat szajkózod, és soha nem beszéltél "rengeteg" balliberálissal akik ilyesmiket mondtak. Eggyel sem. Ülj le, 1-es.
2022. máj. 28. 12:55
 7/22 anonim ***** válasza:
79%

"Nem fideszes vagyok"

Hol látod, hogy bárki is annak nevezett?

Amúgy kérdezd a fidiótákat, kizárólag ő fejükben él ez.

2022. máj. 28. 13:00
 8/22 anonim ***** válasza:
39%
#3: Én amikor a "férfi" és "nő" szavakat használom, mindig a biológiai nemre gondolok.
2022. máj. 28. 13:03
 9/22 anonim ***** válasza:
70%
Töröld magad minden közösségi médiáról, majd húzd ki az internetkábelt, és minden gondod megoldódik!
2022. máj. 28. 13:04
 10/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem vitatkoztál te senkivel, pusztán provokációként írtad ki a kérdésed. Ha tényleg vitatkoztál volna, már találkoztál volna a 3-mas érvelésével.

P. S.: A "szerintem igen", "szerintem meg nem" nem számít vitának.

2022. máj. 28. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!