Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz-KDNP szimpatizánsok,...

Fidesz-KDNP szimpatizánsok, mi a véleményetek arról, hogy a KDNP politikusa szerint a sorkatonaság megszüntetése a baloldal történelmi bűne volt?

Figyelt kérdés

[link]

Ti szeretnétek ismét sorkatonaságot? Elsősorban az érintett fiatalabb generációtól kérdezem, hogy mi a véleményetek erről. Az utóbbi időben már nem először dobják be ezt a témát.

2022. jún. 9. 19:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Azért, hogy az mai, EGÉSZSÉGES fiatalságot megnevelje, rendre, fegyelemre, napirendre szoktassa, kellene!

Erre a kötelező, kényszerből végigvitt katonai kiképzés képtelen. kikerülve a kényszercsicskáztatásból ugyanolyanok lesznek, mint korábban, csak egy kicsit több tapasztalattal, és azzal, hogy már képesek ölni.

2022. jún. 9. 20:05
 12/18 anonim ***** válasza:
74%
Amit egyesek a katonaságtól várnak el, azt az iskolának kellene véghez vinnie. De az iskola kezéből kivették az eszközöket, így nem tud fegyelmezni.
2022. jún. 9. 20:06
 13/18 anonim ***** válasza:
25%
Na,te is pénzért vetted a nagy "A" betűt.!
2022. jún. 9. 20:08
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Inkább a Határőrség megszüntetése volt bűn.
2022. jún. 9. 20:17
 15/18 anonim ***** válasza:
95%

20 éves srác vagyok, most fejeztem be az első évemet egyetemen. Azt kell mondjam, hogy boldog vagyok, hogy nem kellett ezt az évet sorkatonaként eltöltenem. Sőt, megkockáztatom, hogy többet tanultam így, mint katonaként tanultam volna. Tanultam például statisztikát és tudom, hogy miért félrevezető az, hogy a KSH szerint 500 ezer Ft feletti az átlagbér (az átlag nem robusztus mutató ugyebár). Tanultam alapszinten makroökonómiát is, így meg tudom mondani, hogy miért volt felelőtlenség a kormány részéről a választás előtti pénzosztás.

Nem voltam sorkatona, sőt alapvetően liberálisnak mondom magam. Mégis, azok az emberek, akikkel beszéltem, úgy gondolják, hogy kifejezetten tisztelettudó és udvarias vagyok. Tehát nincs arra szükségem, hogy még több tiszteletet/fegyelmet tanuljak.

Emellett biszexuális vagyok. Csak azért írom, mert láttam olyan kommentet, hogy a sorkatonaság eltörlése miatt van ennyi meleg. Ez nem igaz. Nekem ez a hajlam teljesen természetesen jött, ezt kérem, hogy mindenki higgye el nekem. És nem hiszem, hogy a katonaság ezt megszüntetné. Sőt! Összezárnak engem korombeli fiúkkal. Gondolhatjátok…

Az a véleményem, hogy a valaki a sorkatonaság pártján van, az menjen nyugodtan. A hivatásosak egész jól keresnek és sok pluszpont jár a felvételin is azoknak, akik voltak önkéntesek. De ne akarja senki se rámerőszakolni ezt. Adjátok meg, hogy úgy éljem az életem (jól vagy rosszul), ahogy jó nekem, amíg nem ártok azzal senkinek. Nekem nem való a katonaság, nem vagyok rá alkalmas. Fizikailag nem vagyok a topon, embert se tudnék ölni. Más (szellemi jellegű) területeken viszont jó képességeim vannak (ezt az állítást külső visszajelzésekre alapozom), inkább azokat szeretném kibontakoztatni. Ezzel valószínűleg jobban is tudnám szolgálni az országot.

2022. jún. 9. 21:34
 16/18 anonim ***** válasza:
93%

Fidesznél alapkövetelmény hülyének lenni?

"Arról beszélt a KDNP-s Simicskó István a parlamentben, hogy a Fidesz-kabinetnek kellett helyrehoznia azt a „történelmi bűnt”, amit a baloldal az általános hadkötelezettség felszámolásával „elkövetett”."

[link]

"A Fidesz hétfőn nyújtja be az Országgyűlésnek azt a határozati javaslatot, amely a sorkatonai szolgálat megszüntetésére tesz javaslatot - mondta Simicskó István, fideszes országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján."

2022. jún. 9. 21:42
 17/18 anonim ***** válasza:
[jún. 9. 21:42]: Nem Simicskót védendő, mert nyilvánvaló baromság a sorkatonaság, de ha a cikket elolvasod, akkor úgy tűnik, ő akkor is elszabotálni akarta a határozati javaslatával a megszüntetést. Tehát legalább következetes a baromságában.
2022. júl. 15. 11:15
 18/18 anonim ***** válasza:

Most nem azért kellett a pedofil törvény, hogy a szülők (az apa férfi az anya nő) neveljék a gyerekeket?

Akkor minek kellene még a sorkatonaság is?

Szülők méltóztassanak a kevésbé népszerű és kényelmes részét is vállalni a gyerekvállalásnak.

2022. júl. 15. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!