Nyugati mintára a legújabb családmodell a gyerektelen házasság vagy a házasságkötés nélküli párkapcsolat, illetve a poligám élet?
Én azt látom, hogy dacára a Fidesz okvetetlen károgásának a magyar fiatalok számára is a követendő minta, - szokásos fáziskéséssel - de akkor is a Nyugati társadalmak. Márpedig Nyugaton ez nagyon terjed, nagyon divat lett, hogy felhagyni a régi gyerekneveléses élettel. A legtöbb Nyugati akit ismerek, van párkapcsolata, sokat utazik, jól él, boldog, kiegyensúlyozott, és nem akarja mindezt elrontani azzal, hogy egy gyerek ennek az idillnek és szabadságnak véget vessen.
Az ember generációról generációra fejlődik, és igyekszik levedleni a rossz szokásokat amit a régebbi generációk elkövettek.
Ilyen rossz, régi és elavult család modell a gyerekes - főleg a többgyerekes - családmodell? Hiszen a 70%-uk válással végződött azoknál akik a rendszerváltás környékén szültek, házasodtak, huszonévesen, és a többinél is meg lehet nézni, hogy vajon csak az anyagiak tartják össze őket (mert külön ingatlanra nem lenne pénzük) vagy valóban boldogok. Esetleg a gyerekeik miatt maradnak egy hidegházasságban, lelkiismeret furdalásból?
Akkor talán mégsem hülyeség a Nyugati típusú családmodell, a kevés gyerek vállalása, az értelmesebb és hiánymunkákat pótló fiatalok beengedése más országokból? Így a gazdaságuk is tovább pörög, és nyugdíjuk is lesz, anélkül, hogy nekik kellene beáldoznia az életüket a gyerekneveléssel.
Szóval hiába puffog a bajusza alatt Kövér és hiába károg Bayer Zsolti, a magyar emberek Nyugat példáját fogják követni és kész?
"A dolgos emberek akiket a Nyugatiak beengednek azok végezni fogják a dolgukat."
már régen nincsenek fillérekért dolgozó normális emberek keletről
a magyarok meg csak az angolt meg a németet hajlandók megtanulni
tehát mondjuk francia nyelvterületen jó ideje rá vannak szorulva a migránsokra
"szerintem te életedben nem láttál még migránst
ezek a cigányoknál ezerszer dologtalanabbak"
Persze, hogy nem láttak ezek még migránst, csak szajkózzák amit az M1-en hallanak, ilyenek ezek a vidéki nincstelenek.
Amúgy valóban nem ér semmit a pénz ha nincs kihez hazamenned. Csak éppen nem mind1 kihez mész haza. A család nem egyenlő a a felesleges problémaforrás, síró rívó gyerekkel akitől 12 óra munka után se tudsz aludni. Egy jó család az olyan, hogy együtt élsz azzal, akit szeretsz, és úgy élsz ahogy neked kényelmes, nem csak másokért. És ehhez nem kell gyerek feltétlenül.
Szerintem a gyerekvállalás minden párnak a magánügye. Szajkozhatjuk, hogy nem lesz aki kitermelje a nyugdíjat, és ha igaz is, akkor sem lehet senkire rákényszeríteni. A kérdés egy olcsó troll provokáció ettől függetlenül:D
Mindenki úgy él ahogy akar (és tud). Nekem ugyan már felnőttek a gyerekeim akik tervezettek voltak, de jómagam nem kívánt gyerek voltam és ezt előszeretettel éreztették velem a szüleim egész gyerekkoromban, lelki és testi bántalmazással is. Élni és élni hagyni szerintem..
18:27-es ez nem igaz mindenkire. Én például világ életemben introvertált típus voltam. Elviselem az embereket, de abszolút nincs igényem rá, hogy a szabadidőmet emberekkel töltsem. Nagyon boldog tudok lenni anélkül is, számomra a család nem fontos tényező. Egy természetben tett séta vagy utazás, vagy élő koncert sokkal jobban fel tud dobni és ezen kívül is rengeteg hobbim van.
Nem kell általánosítani, mindenkinek más a fontossági sorrend, valakinek a család, valakinek más. Egyébként rengeteg olyan család van, ahol rossz társaságba került és elzüllöt a gyerek. Én még fiatal vagyok, de már nekem is van olyan iskolatársam, aki meghalt a saját nehéz természetének is köszönhetően. Pedig a szülei normálisan nevelték. A család sem felhőtlen boldogság, sokan nem is beszélnek az anyjukkal, vagy évente egyszer telefonon. Nem csak idilli családok vannak és nem elég az sem, hogy valaki mindent megtesz a gyerekéért szülőként.
"Az ember generációról generációra fejlődik, és igyekszik levedleni a rossz szokásokat amit a régebbi generációk elkövettek."
Röhejes ez a "generációról generációra fejlődik" bullshit, éppen az a probléma, hogy nem nagyon lesz következő generáció, ha túl sokan beveszik ezt a sz@rt, amit te is hirdetsz.
Hallottál már a Dawkins-féle mém-elméletről?
Na ez a gyerektelenség = boldogság mém ez egy kihalásra ítélt mém, azaz ez a gondolkodásmód, kulturális szokás, hozzáállás rövid távon ki fog halni, mivel ezeknek az embereknek nem lesz (elég) gyerekük, azaz nincsen aki ezt továbbadja a következő generációnak.
Ennyit a "generációról generációra fejlődésről".
Üdv, egy evolúcióbiológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!