Igaza van a Fidesznek hogy csak az alacsony munkabérek miatt vagyunk versenyképesek?
Akkor ennyi erővel lehetnének Afrikai bérek is.
Lehet hogy a magyaroknak tényleg nem számítanak a bérek összege.
Ami a mindenféle külföldi gyárakat illeti, igen. Így már nem éri meg nekik Kínába meg Indiába kiszervezni a munkát, elég csak két országgal arrébb.
A magyaroknak számít, de a „semmi” és a „kicsivel több, mint a semmi” közül nyilván te is a második opciót választanád, több meg úgysem lesz.
A nép fele most éhen hal a másik fele még télen megfagy.
De jó ország ehhez kell diploma?
3 milliónyi szavazat után, mi az, amiben nincs igaza a fidesznek kérdező?
Akár azt is mondhatnák, hogy az ég szine zöld, abban is igazuk volna!
Van benne igazság, attól függ, hogy melyik opciót akarod nézni, jelesül félig tele van, vagy félig üres a pohár...
De pl a hétvégén a pünkösdi forgatagban olyan árakat láttam ( limonádé - 500 Ft, kürtőskalács 700 Ft, bor decije 600-1000 Ft, egy süti 600-900 Ft, egy gombóc fagyi 400 Ft, egy 8 perces ugrálóvár 1000 Ft ), hogy majdnem seggre ültem, ÉS tömött sorokban az emberek.... szóval 🤔
Muszáj lennie benne igazságnak, mert nézzétek csak:
Bulgárián kívül egyedül Magyarországon nincs egyetlen régió sem ahol a munkaerő produktivitás a legrosszabb kategóriába tartozna Európában. Még Romániának is ott van Bukarest ahol egy kicsit már jobb a munkaerő produktivitása.
Ezért van az, hogy csak az alacsony bérek miatt vagyunk versenyképesek, és ez sajnos csak egyre durvább, ezért gyengül a forint is.
Na de várjunk csak, ki nem költött semmit oktatásra, gazdaság fejlesztésre? Csak nem a Fidesz. Nem baj legalább a NER oligarchák gazdaságodnak, csak Lölőnek legyen idén is még 100 milliárdja, az a legfontosabb.
A Fidesz politikája az első 10 évben jól működött. Leértékelődő forint mellett is alacsony volt hazai infláció. Így a munkás is jobban élt, és a multi költségei se emelkedtek olyan ütemben, hogy ne érte volna meg itt maradni. A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt.
Meglátjuk, hogy a korábbi évtizednél magasabb infláció mellett mi történik.
Hiába pontoztok le, az Eurostat nem hazudik. Valóban csak az alacsony bérekkel és a gyenge forinttal tudjuk kompenzálni azt, hogy egyetlen olyan régiónk sincsen ahol ne a béka feneke alatt lenne az egy főre eső előállított érték. Magyarul csírák vagyunk, hatékonytalanul dolgozunk, és bizony ennek most meg kell fizetnünk az árát is bazi alacsony bérekkel és inflációval, valutagyengüléssel.
Dolgoznátok olyan hatékonyan mint egy osztrák, német, svéd, dán, finn, akkor kolbászból lenne a kerítés. Csak sasold az Eurostat térképet. Nyugi, abban megbízhatsz, az nem hazudik neked.
És te mennyire vagy hatékony?
Ha nekem havi bruttó 750et kifizetnek, én mennyire vagyok hatékony a cég számára?
A legtöbben nettó 200 ezer alatt keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!