A covid járvány kitörése előtt 2019-ben volt a legmagasabb valaha a magyar életszínvonal?
Ki lehet mondani vajon tehát, hogy soha a történelemben nem éltek olyan jól a magyarok, mint 2019-ben?
Tudom, hogy nehéz egy ilyen mutatót 50-100-200-500 év távlatában értékelni, kell hozzá valamekkora rugalmasság.
A Kádár-korszaknak volt olyan szakasza az 1960-as évek végén / 1970-es évek elején, amikor valószínűleg közelebb voltunk a Nyugathoz, mint most, de az kétségtelen, hogy a rendszerváltás óta 2018-2020 nyújtotta a legmagasabb életszínvonalat.
Előtte 2005-2007-ben volt egy nagyobb javulás, amíg be nem ütöttek a gazdasági válságok, azt a csúcsot csak 2018-ra sikerült elérni újra.
[ma 16:00]: "A Kádár-korszaknak volt olyan szakasza az 1960-as évek végén / 1970-es évek elején, amikor valószínűleg közelebb voltunk a Nyugathoz, mint most, de az kétségtelen, hogy a rendszerváltás óta 2018-2020 nyújtotta a legmagasabb életszínvonalat."
- Ez szerintem nem igaz, de ha igaz lenne, azért a Nyugat se ott tart most, mint hatvan éve, hanem sokkal előrébb. Egészen biztos, hogy 2019 verte a Kádár-rendszer bármelyik évét.
ma 16:02
Ez igaz, természetesen viszonylagosan értettem :)
A 2010-es évek konjunktúrájának a tetőzése 2019-ben volt,kvázi jogos, hogy akkor volt a legmagasabb az életszínvonal az ismert történelem kezdete óta. Ez nem csak Mo-ra vonatkozik egyébként, mert itt annyira még 3 évvel ezelőtt sem volt jó élni, mert ez alapvetően egy korrupt,posztbolsevista szocreál elmaradott Kelet-Európai állam.
Azt a gazdasági és mentális rombolást amit a járványkezelés okozott kérdéses, hogy egyáltalán sikerül-e valaha kihevernie a társadalomnak. A 2008-as válságot is kb 6-8 év alatt sikerült, a járványkezelés okozta válság hatása pedig még nem mérhető fel (és valószínű ősszel folytatás is lesz...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!