Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki hogy tapasztalja az alábbi...

Ki hogy tapasztalja az alábbi felmérés eredményét? Tényleg ennyien harcolnának önként a hazáért?

Figyelt kérdés

[link]

Nem az orosz-ukrán konfliktushelyzetben, hanem ha nálunk erre kerülne sor. Tényleg 50%-a megvédené hazánkat? Ez magas szám. Ami viszont érdekes, az a sorkatonaság támogatottsága, ezt nem tudom hogy hozták ki, hogy 40% mellette van, mikor az egy baromság.

2022. jún. 2. 09:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#7 a linkről megnyitható az eredeti cikk ami a felmérésről szól.

"A Závecz Research telefonos közvélemény-kutatása május közepén készült az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 fős mintán. "

vagyis veszik a magyar lakosság összetételét, ez alapján egy mintát választanak ki, azokat felhívják telefonon és megkérdezik.

Pl ha a magyar lakosság 4,7%-a olyan középkorú, érettségivel rendelkező, középosztálybeli férfi aki Budapesten él - akkor keresnek Budapesten 47 ilyen válaszolót, ha meg azt látják az ország összetételén, hogy a vidéken kisvárosban élő, 25 év alatti diplomás nők aránya 2,3%, akkor keresnek 23 ilyet aki válaszol a kérdéseikre, legalább annyit, hogy meghallgatja a közvéleménykutatót és elmondja, hogy nem tudja/nem válaszol arra a kérdésre. Így lesz az országot reprezentáló 1000 válaszolójuk és ebből jön a következtetés.

Bármennyire is meglepő, de az ilyen kis minták is jól megmutatják az országos vélekedéseket - HA jól csinálták a felmérést.

2022. jún. 2. 10:16
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
Engem senki nem kérdezett. Lóf...t se harcolnék.
2022. jún. 2. 10:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, amikor az illegális migránsok fenyegették a határainkat, akkor is volt elég ember aki ment volna segíteni a határt védőknek - ahogy angyon sokan mentek segíteni a migránsok ellátásában is, és most, amikor az ukrán menekültekkel kellett foglalkozni, akkor is megdöbbentően nagy volt az összefogás, együttműködés. Ahogy az eredeti cikkben az indexen írják is, "Nincs egységes vélemény a magyar lakosságban arról, hogy a magyarok mennyire összetartóak a környező országokban élőkkel összehasonlítva, de inkább önkritikusak vagyunk, semmint önbizalommal rendelkezők. A válaszadók harmada szerint összetartóbbak vagyunk, 16 százalék szerint ugyanolyanok, és 44 százalék szerint kevésbé összetartók. ". Vagyis azt HISSZÜK magunkról, hogy nem vagyunk ilyenek - összetartók, hazaszeretők, de amikor mindenki elmondja a saját szándékát és azt összesítjük, akkor kiderül, hogy ez egy téves képzet.

vannak olyan országok ahol meg azt hiszik magukról, hogy nagyon hazaszeretők, majd konkrét döntéseknél meg kiderül, hogy valójában a többség azonnal elfut vagy feladja.

A sorkatonaságról való vélekedés szerintem tévedésen alapul. Az utóbbi években a tartalékos állományt és a szerződéses állományt bővítették és a katonai pályát próbálták népszerűsíteni. Sokan szerintem azt hiszik, hogy a sorkatonaság ezt jelenti és nem azt, hogy érettségi után mindenkinek be kell vonulnia hónapokra katonának. Persze ott vannak akik tisztában vannak a helyzettel és így döntenének, meg azok is akik csak az "én is szívtam és kibírtam, szívjanak vele a mai fiatalok is" alapon támogatná.

2022. jún. 2. 10:24
 14/16 A kérdező kommentje:
Ugyan már, a kötelező sorkatonaság 40%-os támogatottsága légből kapott, ki pártolná ezt a baromságot? Egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt ténylegesen semmi értelme, nincs pozitív hozadéka. Azért annyira az idősebb generáció többsége sem támogatja, fiatalt meg nem is ismerek, aki mellette lenne, hogy ez milyen jó és hasznos.
2022. jún. 2. 10:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Aki most fital annak nincs ideje katonásdit játszani mert hitelt se kap nem hogy, katonai fizuval bohockodjon.Ukránba is azért maratak mert több zsoldot kamuztak nekik nem a haza szeretet miatt ha nem kapják meg lépnek.Ha itthon többet adnának és mivel korupcio van nem jutna el az emberekhez csata se lenne egyszerü megadás történe.Még a kurupt ukrajnába is most beszeg eljutatják a bajban az embetekhez a pénzt.
2022. jún. 2. 13:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Azért az 1000 fő eléggé kis minta. Még a hasonló korú, hátterű embereknek is lehet nagyon eltérő gondolkodása. Nem hinném, hogy eléggé reprezentatív.

Az meg, hogy kevesen mennének el, inkább jelezheti azt, hogy keveseknek van rá pénze, esetleg megfelelő nyelvtudása, hogy elköltözzenek.

Egyébként én, ha megtámadnák a hazámat, harcolnék érte. Nem a drága politikusaink miatt. Egyáltalán nem kedvelem sem a kormányt, sem az ellenzéket. Hanem azért, mert

- ez az ország az otthonom (itt lakom és itt érzem otthon magam),

- ez az ország a hazám (ide születtem, nyelv, vér, stb. ide köt),

- itt él a családom,

- és itt él még rengeteg ember, akiket bár nem ismerek, de megvédeném őket.

A sorkatonaság visszaállítását legfeljebb olyan esetben támogatnám, ha nagyon erős politikai ellentét lenne Magyarország és valamelyik másik ország között, és ez az ellentét akár háborúvá is fokozódhat pár éven belül.

Egyébként békeidőben elég, ha vannak önkéntes katonák, de ők legyenek megfelelően kiképezve. A kötelező katonaságot békeidőben időpocsékolásnak látom.

2023. jún. 12. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!