Elképzelhető, hogy gazdasági értelemben úgymond "köztes" kormányzás várható a mostani kormányzati ciklusban?
A most jövő válságot keményebbnek mondják mint a 2008asat, úgyhogy hát ja, várhatóan nem lesz olyan felívelő meg vidám:D
Ráadásul nemnagyon készült fel az ország semmi nehézségre, amikor dübörgött a gazdaság, akkor is tapsolták el a pénzt, pedig épeszű vezetés pont akkor fogja vissza a gazdaságot, amikor jól megy és akkor tol bele többet amikor nehezebb, hogy fenntartsa az egyensúlyt.
Nehéz évek jönnek.
#3 " a mostani "Extraprofitos" bejelentést simán lehet egy lapon emlegetni a 2006-os csomaggal vagy a Bokros-csomaggal."
Nem lehet.
Nagyon nem ugyanaz, ha az OTP fizet az extra profitja után különadót vagy ha nekem veszik el a 13.havi fizetésemet, teszik fizetőssé az egészségügyi ellátásomat, tőlem vonják meg a családtámogatásokat és nekem emelik meg az adómat jó pár százalékkal.
Igen, mert az OTP és a többiek megadóztatása sunyibb.
Ők árat emelnek és hiába marad a 13. nyugdíj és társai meg, az áremelkedés miatt az egészet ráköltöd. Akkor miről is beszélünk?
"OTP fizet az extra profitja után különadót"
Én nekem mégis ott van a számlámon a tranzakciós díj külön feltüntetve. Pedig az egy bankokat sújtó adó lett volna és 10 éve töri a kormány a fejét, hogyan ne háríthassák át az emberekre. Azóta sincsen megoldás. Bankadó kétszeri bevezetése után sem csökkenés volt megfigyelhető a díjakban.
"fizetőssé az egészségügyi ellátásomat"
Ma édesanyámnak egy vizsgálathoz csak három dolgot kell vennie: branült, injekciót és a gyógyszert, magyar amit beadnak, amivel adják és ahogyan beadják. Kicsit többe kerül, mint az egykori háromszász forint és nem magánegészségügybe megy vizsgálatra. Vajon mi lesz a következő a gépeket is kölcsönözze ki és vigye magával?
#6 A tranzakciós adó nem volt különadó!
Az konkrétan a tranzakciók után lett kivetve, amiket te végzel a banki műveleteiddel.
Szép, hogy aggódsz édesanyád vásárlásaiért, azonban emlékeztetnélek, hogy korábban is ki kellett ezeket fizetni, akkor is amikor bevezették a vizitdíjat - meg mellé a gyógyszerfelírási díjat IS pluszba. Ahogy arra is, hogy ami 15 éve 300Ft volt, az ma már 2000Ft, és soha nem gondolták a bevezetői, hogy annyi is fog maradni. Az scak a beetető összeg volt, mondván 300Ft-t mindenki ki tud fizetni.
Amint elmaradt volna az ellenkezés lett volna 500Ft, majd 1000Ft, 5000Ft is - és már ott is lettünk volna a valódi terv megvalósulásánál, a magán egészségbiztosítós rendszernél, ahol ki kell fizetned az önrészt minden esetben ha orvoshoz mész.
7, szép, hogy így aggódsz egy alternatív jelen miatt, de tulajdonképpen most is aki egészségügyi ellátást akar, az fizet érte. Vagy szánt szándékkal, vagy csak sima butaságból, de az elmúlt 12 évben is a magánegészségügy felé lett nyomva az ember.
Szóval egy centivel sem vagyunk előrébb mint abban amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!