Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten hogy lehet megélni...

Budapesten hogy lehet megélni 170 ezer forintból a mostani árak mellett?

Figyelt kérdés

Rengeteg munkakör van ahol 1200 forintos órabérnél nem nagyon lehet többet elkérni, mert találnak pár perc alatt másik embert helyetted. Ilyenek bármilyen gyorsétterem lánc KFC/Meki/Burger King munkások, bármilyen konyhai kisegítő munka, kisbolti eladó, nappali recepciós, de még egy 5 év egyetemet végzett kezdő pedagógusnak is ennyi a bére. És itt nincs fekete pénz meg borravaló, mert sokan azzal jönnek, hogy az mindenkinek van. Nincsen. Eleve tilos ilyen helyeken elfogadni akár 20 forintot is. De még rendes éttermekben is a szakácsok bére nettó 1800 forint/óra között mozog, borravaló számottevően már ott sincsen mióta a nyugati tömegturizmus a covid óta megszűnt, azóta örülnek hogy ha az alapbért ki tudják az éttermek termelni például. A kezdő orvosok bére is ekörül van. Ennél még csóróbb állások is vannak, a rekord amit ismerek Pesten az havi nettó 135 ezer (biztonsági őr).

Hogy a fene lehet ennyiből megélni ott?

#megélhetési képtelenség
2022. jún. 1. 22:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%
Sehogy. Ha nem fizetsz sem albérletet, sem hitelt, akkor kb. havi nettó 300-ból lehet megélni Budapesten.
2022. jún. 2. 07:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy jövünk ki,hogy 130k az albérlet,hogy én és tesóm is adunk haza fejenként 20k-t havonta.Egyetemre járok,így nem vagyok főállásba.Tesóm sokat dolgozik.Én saját magamnak veszem az ételt mindennap.Ezeknélkül nem tudnánk megoldani
2022. jún. 2. 09:32
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Lassan mas vilagot fogunk elni ez nem tart sokaig.

Majd a kisvarosok lesznek a keresettek udvarral es haziallattal es zoldsegeskertel.

Sajna pajna mennek felfele az arak es EZ CSAK A KEZDET mert rohadt nagy DRAGULAS LESZ

2022. jún. 2. 16:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, csak úgy, ha valakinek nem kell albérletet fizetnie. Budapesten egy átlagos kislakás bérleti díja 130 ezer körül van (van ami olcsóbb, van ami drágább), maradék 40 ezerből nem lehet finanszírozni minden mást, én kb havonta ennyit költök kajára, pedig nem eszem sokat, sokszor itthon főzök és nem eszek speciális kajákat.
2022. jún. 3. 18:57
 15/18 anonim ***** válasza:
14 vagyok. Amúgy éltem Nyugaton is, van családtagom, aki most is ott él és én is vissza fogok menni, csak most átmenetileg haza kellett jönnöm. Tény, hogy ott is drágák az albérletek, sőt, de ahogy már írták, ott a fizetések is bőven magasabbak, persze munkakörtől függ. A kajaárak pedig csak picikét voltak drágábbak, de volt olyan, ami ugyanannyiba került. De pl amikor új telefont vettem, Magyarországon csak kb 10 ezerrel volt olcsóbb, pedig azért a fizetések között nem ekkora különbség van.
2022. jún. 3. 19:01
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Meg lehet elni csak tudod akkor mindenfele jorol le kell mondani es kozteruleten kell csovezned vagy hajlektalan szallora kell menned ha mar fizeted az adot. Szerintem ez realis gondolkodas, nem gondoljátok?
2022. jún. 8. 20:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

"El lehet menni"

2022. jún. 8. 20:57
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Amit bemásoltál - 250 ezer forintos kezdő fizetés webfejlesztőként - mondjuk magyar viszonylatban is elég szarnak számít.
2022. jún. 14. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!