Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szoktál adni a kéregetőknek...

Szoktál adni a kéregetőknek egy kis alamizsnát?

Figyelt kérdés
Gyakran találkozni velük bp utcáin

2022. jún. 1. 10:47
A kérdező szavazást indított:
gyakran
ritkán
nem
41 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Általában adok, mert megtehetem, és mert nem tudom hogyan lehetne megtanítani halászni őket.
2022. jún. 1. 10:50
 2/14 anonim ***** válasza:
57%
Én soha nem adok, helyettem nem dolgozik senki. A pénzre nekem is szükségem van.
2022. jún. 1. 10:54
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem

Minek hogy a kocsmába este eligya?

2022. jún. 1. 10:54
 4/14 anonim ***** válasza:
97%
Pár negatív tapasztalat óta nem...
2022. jún. 1. 10:57
 5/14 anonim ***** válasza:
97%

Tegnap hagytam magam lenyúlni, mire felocsúdtam, hogy épp le akarnak nyúlni.

Jegyet vettem, rohanásban voltam, mire jött a kérdés, nem tudnám-e kisegíteni apróval vagy jeggyel? Automatikusan adtam egyet neki a 10 jegyből, miért ne?

Akkor jött a felvilágosodás, mikor csak újra kérte, hogy "segítsem ki egy kis apróval" mire mondtam, most segítettem, adtam egy jegyet. Amilyen képet vágott, örülhetett hogy le nem köpött miatta a nagy segíségkérésben.

Nagyon meg kell nézni mikor és kinek ad az ember, mert a megélhetési lejmolókat nem kellene segíteni. Hiba volt tőlem is.

2022. jún. 1. 11:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
#5-höz még: amúgy általában szoktam adni, olyan településeken élek és mozgok, ahol ritka az ilyen kéregető, ez most Budapesten esett meg velem.
2022. jún. 1. 11:01
 7/14 anonim ***** válasza:
97%

Elvétve, ha tudom, hogy úgy van nálam apró.

Bár igazából elég ritkán szólítanak meg. Aki csak ott ücsörög a lépcsőnél táblával a kezében, annak nem szoktam, a legtöbbjüket a koldusmaffia este felveszi, elveszik a pénzét és annyi.

Régebben, amikor suliba jártam és minden nap volt nálam szendvics, sokszor odaadtam nekik, ha úgy alakult, hogy én nem eszem meg. Annak örültek nagyon. Persze előtte megkérdeztem, hogy elfogad-e ételt. Egy volt, aki nem fogadott el. Mondom ok, akkor ő nem kap semmit:D

2022. jún. 1. 11:02
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

#7 Jól teszed. Gyakran adok én is így meg szeretem ha inkább egy szervezeten keresztül jut el az amit erre szánok azokhoz akiknek szánom.

Velem is volt, hogy pénzt kért és adtam neki abból amit épp vettem a boltban, vagy adtam neki olyan vásárlási utalványt amit csak kajára lehetett költeni. Aki megköszöni az meg is érdemli. de volt akinek nem kellet az étel - hát neki valójában nincs is rá szüksége, hogy pont én segítsek.

2022. jún. 1. 11:06
 9/14 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon ritkán és akkor is inkább két szelet pizzát nyomok a kezükbe, mint hogy a koldus maffiát támogassam - abban bízva, hogy nem műtik ki a gyomrukból a pizzát és nem adják el újból, háromszoros áron! :)
2022. jún. 1. 11:26
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
Hála Istennek mostanában nagyon keveset kell járnom Budapestre, ezért nem találkozok csőlakókkal. Egyébként szoktam nekik adni.
2022. jún. 1. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!