Szoktál adni a kéregetőknek egy kis alamizsnát?
Nem
Minek hogy a kocsmába este eligya?
Tegnap hagytam magam lenyúlni, mire felocsúdtam, hogy épp le akarnak nyúlni.
Jegyet vettem, rohanásban voltam, mire jött a kérdés, nem tudnám-e kisegíteni apróval vagy jeggyel? Automatikusan adtam egyet neki a 10 jegyből, miért ne?
Akkor jött a felvilágosodás, mikor csak újra kérte, hogy "segítsem ki egy kis apróval" mire mondtam, most segítettem, adtam egy jegyet. Amilyen képet vágott, örülhetett hogy le nem köpött miatta a nagy segíségkérésben.
Nagyon meg kell nézni mikor és kinek ad az ember, mert a megélhetési lejmolókat nem kellene segíteni. Hiba volt tőlem is.
Elvétve, ha tudom, hogy úgy van nálam apró.
Bár igazából elég ritkán szólítanak meg. Aki csak ott ücsörög a lépcsőnél táblával a kezében, annak nem szoktam, a legtöbbjüket a koldusmaffia este felveszi, elveszik a pénzét és annyi.
Régebben, amikor suliba jártam és minden nap volt nálam szendvics, sokszor odaadtam nekik, ha úgy alakult, hogy én nem eszem meg. Annak örültek nagyon. Persze előtte megkérdeztem, hogy elfogad-e ételt. Egy volt, aki nem fogadott el. Mondom ok, akkor ő nem kap semmit:D
#7 Jól teszed. Gyakran adok én is így meg szeretem ha inkább egy szervezeten keresztül jut el az amit erre szánok azokhoz akiknek szánom.
Velem is volt, hogy pénzt kért és adtam neki abból amit épp vettem a boltban, vagy adtam neki olyan vásárlási utalványt amit csak kajára lehetett költeni. Aki megköszöni az meg is érdemli. de volt akinek nem kellet az étel - hát neki valójában nincs is rá szüksége, hogy pont én segítsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!