Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért nem hajlandóa...

Az emberek miért nem hajlandóak/akarnak visszavenni kicsit az energia felhasználásukon (gáz, benzin, stb)?

Figyelt kérdés

Már régóta szó van róla, hogy környezetvédelmi okok miatt is luxus ez a szintű túlfogyasztás, ami most zajlik, oké, a többség lesz*rja, milyen bolygó marad itt a gyerekeinek vagy unokáinak, ezt tudom.

De mikor az energiaválságnak olyan gazdasági következményei vannak, amik őket is közvetlenül érintik, akkor miért nem hajlandóak minimális áldozatra sem, ha áldozatnak lehet egyáltalán nevezni, hogy tudatosabban használják az energiát?

Pl. levenni a fűtést, 24-25 fok helyett télen "csak" 20-21 fokot tartani. Vagy nem 20 fokra lehűteni nyáron a klímával a lakást. Netalántán letenni néha a fenekük alól a kocsit, és gyalog/tömegközlekedéssel menni valahova (a szomszédaim pl. képesek két kocsival naponta bejárni mindketten valahova, egyikük itthon van gyerekkel, de bemegy 1 db cuccêrt a városba ahelyett, hogy a férjét beküldené hazafelé a munkából, de ezt tényleg ilyen napi szinten, közben sírnak, hogy drága a benzin, de ennyit autóznak). Nem nyomni a TV-t háttérzajnak, nem telefonozni egész nap, hogy folyton töltőn legyen, nem fél mosással elindítani a gépet.

A jelenlegi energiaárakat csökkentésére az a megoldás, hogy csöklenteni kell a keresletet, ez még a gazdaságnak sem fájna.

2022. máj. 31. 20:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Na, ez a tipikus ujjal mutogatás. Ha más nem csinálja, én sem. Igaz, akkor is nekem sz*r, de csakazértse.
2022. jún. 1. 07:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnállak öreg, esetemben nem működik a "Fogjuk meg és vigyétek!" Amíg nem látom széles körben elterjedve a pozitív példamutatást, kopjatok le az olyan egyszerű emberekről a hülyeségetekkel, mint pl. én! Az egyoldalúság elfogadását neked és az elvhű cimboráidnak találták ki! Csinálj magadból, magatokból droid bohócot! El ne felejtsd felhúzni az órát hajnali háromra, hogy legyen időd méret, szín szerint szétválogatni, letisztogatni és élére hajtogatni reggelig a szemetet a külön erre a célra fenntartott szobában, hogy miután levitted, negyed óra alatt szétdobálhassa a kuka környékén az ügyeletes nyüves! Hajrá!
2022. jún. 1. 07:48
 13/17 anonim ***** válasza:
42%
Azért, mert nem kicsit kellene, hanem konkrétan éhen kellene halni, vagy halálra fagyni.
2022. jún. 1. 19:10
 14/17 anonim ***** válasza:

#10: John Lennon kimondta az igazságot, meg is ölették.

Most Trump villájába vittek valami terhelőt, hogy erőszakkal félreállíthassák...

Ideje lenne összefognunk!

2022. aug. 19. 14:36
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező: "De mikor az energiaválságnak olyan gazdasági következményei vannak" - csak jelzem, hogy nem energiaválság, hanem szándékosan generált energiaelosztási gond van.

A generálókon kell kezdeni a számonkérést és ehhez nyilvánosság, ahhoz pedig bátorság kell.

2022. aug. 19. 14:42
 16/17 anonim ***** válasza:
"Pl. levenni a fűtést, 24-25 fok helyett télen "csak" 20-21 fokot tartani." - múlt télen megpróbáltam, erre jól megfáztam. Nem érte meg.
2022. aug. 19. 14:44
 17/17 anonim ***** válasza:
#12: A barátom vagy.
2022. aug. 19. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!