Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem akar a kormány...

Miért nem akar a kormány tenni az ellen, hogy a kevésbe iskolázott, tanult, kétkezi munkások is kapjanak normális bérezést?

Figyelt kérdés
Azért mert valaki nem volt ötös tanuló minden iskolában, nem tudott elvégezni 20 egyetemet, nincs 40 szakmája, nem beszél perfektül 10 nyelven, az dögöljön meg?

2022. máj. 29. 22:28
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
88%
Bocs kérdező, de elolvastad a kérdésedet? 🤣
2022. máj. 29. 22:33
 2/40 A kérdező kommentje:
Kevésbe iskolázott, kevésbe tanult! Így a helyes! Én kérek elnézést!
2022. máj. 29. 22:35
 3/40 anonim ***** válasza:
74%

Mert nem érdekli.

Ez a kormány egyébként is szegényellenes.

Szerinted miért ilyen hatalmas a minimálbér adóterhelése?

A szegényektől elvesz, a gazdagoknak pedig bőségesen ad.

2022. máj. 29. 22:38
 4/40 anonim ***** válasza:
91%

Értem, mit akartál írni, habár rosszul van megfogalmazva.

Nos, nem a kormány feladata magáncégek fizetési gyakorlatát megszabni. Itt a kereslet-kínálat törvényszerűségei uralkodnak.

2022. máj. 29. 22:38
 5/40 anonim ***** válasza:
32%

De igen akarják azért emelkedett a minimálbér jelentősen az elmult években.

[link]

2022. máj. 29. 22:41
 6/40 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar az, hogy a gazdagok jól keresnek, senkitől sem irigylem a pénzt, aki tanult, illetve tisztességesen megdolgozott érte. Nálunk a családban is van kevésbé jómódú, közép (mint például én) vagy szegényebb, de soha nem volt bennem például irigység azon családtagjaim vagy barátaim felé, akik tehetősebbek. Mert tudom, hogyan érte el a céljait. De nem mindenkinek van lehetősége egyetemre járni, nem mindenki képes sajnos arra, hogy tanulni tudjon, de attól még fizikálisan lehet erős, meg azokhoz a kézügyességi dolgokhoz, mint például gyári összeszerelés, kiválóan érthet. Annyira utálom a kormánynak ezt a van a tehetős elit meg a csóró politikáját ...
2022. máj. 29. 22:41
 7/40 anonim ***** válasza:
82%
Mert nem érdeke.
2022. máj. 29. 22:43
 8/40 tobas ***** válasza:
83%
Hogyan oldja meg a kormány? Milyen intézkedéseken változtasson?
2022. máj. 29. 22:43
 9/40 A kérdező kommentje:
4-es: Azért van hozzá egy kis köze. Ki is határozza meg a minimálbért Magyarországon? A kormány. Ha az nem lenne ilyen alacsony szinten tartva, akkor a multik is kénytelenek lennének legalább azt a pénzt megadni a dolgozóknak, ha magasabb összeg lenne a minimálbér. Félreértés ne essék, nem azt akarom írni, hogy annyit keressen egy gyári melós, mint egy tanult mérnök vagy könyvelő, félre értés ne essék. De annyit keresni, amiből éppenhogy ki lehet jönni havonta, úgy hogy az alapvető dolgok között vacillál a melós, hogy mit vegyen meg és mit nem, melyik számlát fizesse be, melyiket nem, ez szerintem szánalmas.
2022. máj. 29. 22:44
 10/40 A kérdező kommentje:
Nem és nem vagyok balliberális, sem ellenzék párti, még mielőtt megkapnám. A kormány sok intézkedésével egyet értek. Például azzal is, hogy a családi pótlékot nem kell emelni, meg semmi feltétel nélküli alapjövedelmet nem kell adni senkinek. Ezek totálisan jó intézkedések. Dolgozzanak meg az emberek a pénzért, ne az ingyen potyát várják.
2022. máj. 29. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!