Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez nem lenne járható út a...

Ez nem lenne járható út a magyar-ukrán kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ha arról esik szó, hogy Magyarország miért nem támogatja legalább kommunikációjában Ukrajnát, sokszor az az ellenérv, hogy az ukránok elég csúfosan bánnak a magyar kisebbséggel.

És ami igaz, az igaz, a magyar kisebbségnek lehetne könnyebb dolga is.

ugyanakkor Ukrajna ígéretet tett Lengyelországnak, hogy a segítségükért cserébe rendezni fogják az ukrajnai lengyel kisebbség helyzetét.

HA az a célunk, hogy a magyarok helyzete javuljon, akkor ez nem lenne egy jó lehetőség arra, hogy alkut kössünk velük?

Akár le is papírozhatnák, kötnek egy szerződést, hogy magyarország mittomén átegnedi a fegyverszállítmányokat meg fogadja a menekülteket, cserébe Ukrajna eltörli a nyelvtörvényt, engedélyezi a magyar nyelvű oktatást érettségiig, és szavatolja a magyarok elleni rasszista alapú bűncselekmények súlyosabb elbírálását.

És akkor haladnánk egyről a kettőre, tulajdonképpen win-win szituáció, nem?

2022. máj. 27. 23:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

10, nem, nem jól érted.

Szerződésről beszéltem. Valamit valamiért.. "mer ez jár nekem" alapon értelmetlen politizálni.

2022. máj. 28. 01:07
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
Háborúban nincs szerződés.
2022. máj. 28. 01:09
 13/21 A kérdező kommentje:
Szerencsére magyarország nem is áll háborúban.
2022. máj. 28. 01:11
 14/21 anonim ***** válasza:
#11 Hát igen.Ezt Zelenszkijnek kéne lassan felfognia.
2022. máj. 28. 01:12
 15/21 A kérdező kommentje:

14, nemtom, szerintem éppenséggel Magyarország is indítványozhatná.

Én legalábbis általában ha akarok valamit, nem várok amíg a másik felajánlja, hogy beszéljünk róla.

2022. máj. 28. 01:23
 16/21 anonim ***** válasza:
7%

@3 Felajánlották, ja. Közben meg megy a kreml propaganda terjesztése, az oroszok mosdatása, Ukrajna rommárakétázásának a relativizálása meg mentegetése gőzerővel. Az első komolyabb szakciós csomagnál már megy az EU zsarolása.

Nagyon támogató ez a magyar vezetés.

2022. máj. 28. 02:05
 17/21 anonim ***** válasza:
82%
A lengyelek a hülyék, hogy ezt elhiszik az "ukránoknak". Mellesleg Ukrajna nem szövetségesünk, és semmilyen érdekünk nem fűződik sem az "ukrán" (valójában amerikai) győzelemhez, sem Oroszország szankcionálásához. De ha azt nézzük, hogy Ukrajna hogyan bánt az elmúlt években a magyar kisebbséggel, arra csak a hadüzenet lehetne a megfelelő válasz.
2022. máj. 28. 07:28
 18/21 anonim ***** válasza:
69%
A kapcsikat be kellene fagyasztani, nagykövetet hazazavarni, a magyar állampolgárság nélküli ukránokkal együtt! Milyen magyar-ukrán viszonyról álmodozol te?
2022. máj. 28. 08:34
 19/21 anonim ***** válasza:
69%

"Szerződésről beszéltem. Valamit valamiért.. "mer ez jár nekem" alapon értelmetlen politizálni."

Gondolom a minszkiből is minden betűt betartottak.....

Az is hülye aki a ukropropoknak egyetlen ígéretét is elhiszi még! Legyenek azok a polákok, vagy mások, mondjuk Magyarországon.

2022. máj. 28. 09:23
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

17 "Mellesleg Ukrajna nem szövetségesünk, és semmilyen érdekünk nem fűződik sem az "ukrán" (valójában amerikai) győzelemhez"

Amerika szövetségesünk, mivel megszavaztuk a NATO tagságot. Lehet amcsizni az ukránokat (mert az ukrán idézőjelek közé tételével amúgy ezt teszed) vagy lehet azt mondani, nem szövetségesünk, de a kettőnek együtt nincs sok értelme.

2022. máj. 28. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!