Kiknek a segítségével épült újjá a második világháború végére romokban heverő Magyarország?
11:37 ha a logikádat folytatom, a nemszovjet-érába tartozó romba dőlt országok nem, vagy csak sokkal rosszabbul épültek helyre, mint a szerencsés keleti régiók.
Ja, nem.
Ha itt valaki szembeköpi az újjáépítők emlékét, az te vagy, meg az elvbarátaid.
"És kik végezték a fizikai munkát? A szovjetek?"
ien. Jellemzően szovjet kiskatonákat vezényeltek ki földjeinkre például krumplit szedni vagy szüretelni. És ők legalább igazán barátságos, kedves emberek voltak. Gyakorlatilag a német megszállás után igazi felüdülés volt az átlagos megyar dolgozónak. A németek békeidőben is szinte parancsot teljesítettek. Sarkos szabályok szerint éltek, mind olyan volt mint aki karót nyelt. Tipikusan azok az emberek akik közt nem szeretnél élni.
"Akkor egyezzünk meg abban, hogy szovjet testvéreink csak mutatták nekünk az utat...."
Nem csak mutatták, ők tevőlegesen rész vettek benne. De mutass már egyetlen országot mondjuk az Eu -ból, azért őket írom mert nagy divat őket éltetni, aki tett valamit Magyarországért! Tessék a labda feldobva. xD
"Nem volt semmiféle felszabadítás csak szerepcsere. Ja igen, 10 évnyi fasizmust cseréltünk 40 évnyi kommunizmusra"
Jó, csak az általad kommunizmusnak nevezett szocializmus alatt szabadság volt. Senkit sem korlátoztak semmiben, míg aztán 90-ben be nem jöttek a kapitalisták. A mostani világ akkor kezdődött el.
Sajnos, mint lenni szokott...van egy adott kérdés de a válaszadók "átmentek" személyeskedésbe és az adott témától messzire vezető kérdésekhez...
Én személy szerint megmaradnék az adott kérdésnél...
Ahhoz, hogy az élet újra induljon (amely élet a fasizmusnak "köszönhetően" rekedt meg!) a segítséget az az állam adta amely a fasizmus alól felszabadította Magyarországot. Tehát ehhez az "újrainduláshoz" semmi de semmi köze nem volt a második világháború előtt Magyarországon uralkodó uralkodó osztálynak (papság, földbirtokosok, arisztokrácia) hiszen ők vagy disszidáltak vagy elhaláloztak közben. Az persze más kérdés, hogy a tragédiát ők okozták és még véletlenül sem az elnyomott osztályok akik "CSAK" elszenvedték a pusztításokat! Az életben maradottak (az elnyomott osztályok életben maradottai) építették újjá az országot szovjet segítséggel. Röviden, tömören EZ a válasz a fenti kérdésre.
Nyilván lesz olyan aki megkérdezi, hogy minek kérdeztem meg a kérdést ha tudom a választ?
Ilyet csak egy új fórumozó kérdezhetne...ugyanis mindenki tudja, hogy az oldal sajátossága, hogy minden kérdező tudja is a választ a saját kérdésére!
Hogy akkor miért kérdezi meg?
Ennek külön-külön okai vannak...
Én ezt a kérdést azért tettem fel mert egyrészt tisztelem, becsülöm a Szovjetuniót (és az őket dicsérő kérdéssel előttük tisztelgek) másrészt vannak itt sokan aki...hm...NEM igazán szimpatizálnak a Szovjetunióval és a kérdésem az elevenükbe vág...
Még egy mondat.
Mi akik évtizedek óta békében élünk el sem tudjuk képzelni (csak filmek, könyvek révén), hogy micsoda óriási munka hárult az akkor életben maradottakra. A semmiből kellett újjá építeni az országot minden téren. És ismétlem a segítséget a Szovjetunió adta.
"Senkit sem korlátoztak semmiben,"
Ezt annak mond, akit ártatlanul elítéltek koncepciós perben.
Nem kellene most már a Fidesznek észrevenni, hogy a túlzott oroszbarátpropaganda már ilyen szinteket ugrik meg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!