Elképzelhető, hogy Orbán megölte a nemzetünket?
Sosem éreztem ennyi ellenségeskedést, megosztást az emberek között, ezt a mesterségesen kialakított és fenntartott gyűlöletet.
Már elkezdtek egymásra úgy nézni-gondolni az emberek mint "fideszes" "balos" "libernyák", "gyurcsányos" stb, és nem a másik magyart látják, hanem legtöbbször ellenségeket.
Itt ezt fogod érezni de azért ha kimész az utcára az emberek nagy többségének van jobb dolga is mint állandóan a politikáról beszélni.
Ugyanakkor igaz még régebben én olvastam ilyen kutatásokat és 2006-al összevetve, most a Fideszesek nagyobb része elégedett az adott helyzettel mint akkoriban az MSZP-SZDSZ szavazók és a mostani ellenzéki szavazók meg elégdetebbek mint amilyenek a Fideszesek voltak régen. Szóval így nézve sincs igazad, csak lehet te ellenzékiként több boldogtalan embert látsz mint régen, de régen meg Fideszesként láttad volna ugyanezt.
Ez az ősi oszd meg és uralkodj politika.
Azért működik mert a magyar nép gyökereiben individualista, csak nekem legyen és más nem érdekel, de ha nekem nincs dögöljön a szomszéd tehene is.
Ezeket a reflexeket használja ki maximálisan Orbán..
Miközben egyik társadalmi csoportnak ad, a másiktól elvesz így sosincs béke, és amíg ez így van addig a rendszer fenntartható.
A megszorításokat nem közvetlenül, hanem közvetetten csinálja pl a tegnapi bejelentés a multik, bankok, telekommunikációs szolgáltatók extra profitjának elvétele, maga után vonja hogy ezt a kiesést átvezetik a végfelhasználókra..
Ugyanez van az árstoppokkal is, hiába van pár termékre ársapka, minden más terméket megdrágítanak, és kigazdálkodják ebből.
Valójában a vásárló sokkal több pénzt ott hagy a boltban, de nem érdekli mert legalább a farhát akciós :)
A zöldség, gyümölcs lassan luxus cikk az országban, de azért veszik tömegével az ársapkás cukrot..
Szóval egész egyszerűen ilyen nép a magyar én már nem sajnálom egynek sem a nyomorát, megérdemli a sorsát ez a nép.
Tudod kedves kérdező, olyan ez, mint a párkapcsolat, mindkét fél egyformán jó és rossz, egyformán hibás, vagy éppen konstruktív.
Ha te levennéd a szemellenzőt, akkor rájönnél, hogy Orbán egymaga sosem tudná " megölni a nemzetet"....
De nézd csak meg, hogyan nyert az MSZP SZDSZ 2002- ben, vagy pláne 2006- ban. Az is menzetgyilkolászás volt, máskor, máshogy...
Vagy pl az ellenzéki kampány legutóbb: börtönnel fenyegetés, legkorruptabb kormány, jogellenes alkotmánymódosítás terve, elszámoltatás, ellehetetlenítés, a választók minősítése, sorolhatnám....
Szóval MINIMUM az éremnek két oldala van, te meg MAXIMUM az egyiket látod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!