Fideszesek! Melyiket választanátok?
1) Bevezetni az eurót
2) Megvárni amíg €1 > 1000HUF lesz, de cserébe el lehet majd mondani "nesze neked Soros Gyurka! Csakazértse használjuk a brüsszelita ojrót!"
Már rég euróban kapom a fizetésem. Szóval engem nem érint
Ha mondjuk a fizetésed fixen nettó 300k (mondtam egy példát) majd az euró 360-ról felmegy 1000-re akkor miért ne függne tőle? Úgy a fizetésed már csak €300 lesz. Gyakorlatilag elveszítesz egy csomó pénzt.
Nekem a nagyfater mondott ilyeneket, hogy amikor a kilencvenes években dolgozott a nagy infláció idejében (Jugoszlávia) akkor a fizetése 10 márka értékű dinár volt. Majd beállt a sorba, hogy vegyen márkát a dinárból. Mivel mondenki más is sorban állt ezért mire sorra jutott pár órával később a fizetése már csak 3 márkát ért. Tehát tulajdonképpen az infláció miatt elvesztette a fizetése 70%-át.
A másik amikor a volt osztálytársam dédanyja hatalmas örökségre tett szert. Milliói voltak, de dinárban. Mondták neki, hogy vegyen a pénzből külföldi valutát (márkát). A néni azt mondta, hogy nem akar ő ilyen idegen külföldi pénzeket venni, igenis csakis a hazai kell! Majd jött a nagy infláció a kilencvenes években és abból a vagyonból amiből majdnem egy házat is vehetett volna, nem maradt semmi. Még egy vekni kenyérre sem lett volna elég.
Most Magyarországon hasonló zajlik. Csak a magyarországiakat könnyebben hülyíti a fidesz, mert ott nincsenek komolyabb emlékek nagyobb inflációs eseményekből. Nálunk a családban és környezetben mindenki már euróban, fontban vagy frankban tartja a pénzét. Amikor olvasom itt a fanatikus forint-párti fideszeseket akkor róluk azok a kőkemény komcsi fejek jutnak az eszembe akik később mindenüket elvesztették, mert annyira kötötték az ebet a karóhoz amikor már minden tény nyilvánvalóan ellenük volt, de pusztán gőgből és büszkeségből nem akarták beismerni, és igenis a dinár kell!
De fixen annyi. Nem pedig folyamatosan hullámvasútszerűen romlik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!