Magyarországnak miért nincsenek szép kastélyai mégszebb helyeken?
Mielőtt valaki közli, hogy ott van Gödöllő meg Fertőd, ezek nem szép kastélyok és pláne nincsenek szép helyeken.
A szép az ilyen:
Azt se mondja senki, hogy ott van Vajdahunyadvára, csak elvették a románok, mert az is távol van a széptől.
Hogyan lehetne orvosolni ezt a helyzetet? Nem kellene az idei költségvetésből félrerakni erre?
A "jelentős" meg a "barokk" egyik se vonz turistákat ezerszámra. Magyarország leglátogatottabb épülete is alulmarad látogatószámra Németország egy eldugott csücskében található kastélyához képest.
Magyarországnak nincs természeti szépsége? Wat?:D Te eszednél vagy?:D
És ha jól felismertem a képen látható kastélyt, akkor az bizony a neuschwainstein-i kastély, amiről a Disney logóját is mintázták. Már önmagában emiatt is nagyobb turisztikai célpont.
De nem mintha a turisták száma lenne a szépség fokmérője:D
Ha neked nem tetszik, akkor építs egyet. Fehérváron Bori is megtette ezt, te is ugyanúgy megteheted.
"A "jelentős" meg a "barokk" egyik se vonz turistákat ezerszámra. Magyarország leglátogatottabb épülete is alulmarad látogatószámra Németország egy eldugott csücskében található kastélyához képest."
Cicamica, az a Németország eldugott csücskében levő kastély nem azért olyan látogatott, mert művészettörténetileg annyival jelentősebb, mint mondjuk egy barokk vagy rokokó kastély, hanem a Disney miatt, mert ez ihlette a Disneyland kastélyát, meg a Hamupipőkéét vagy tudom is én...
Nem mellesleg bőven 100 ezer fölött van az éves látogatottsága a fertődi Esterházy-kastélynak, de szerintem a gödöllői Grassalkovich-kastélynak is. Szóval vonz mind a kettő ezerszámra látogatókat, megnyugodhatsz. :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!