A Fidesz tele van tehetséges politikusokkal és szakemberekkel, a baloldalon meg gyakorlatilag senki. Hogy lehet ez?
Arról a Lázárról beszélünk, aki pár éve azt mondta, hogy Ausztria szét van rohadva és borzasztó ott lenni, most meg nem rég azt, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát? Igen, valóban értelmes embernek hangzik.
10-re:
Igen, én olvastam azt a cikket és eléggé meg is döbbentem. De én már MZP ostoba "aranyköpései" alatt rájöttem arra, hogy az a fickó teljesen alkalmatlan felelős politikai tisztségre. Az, hogy még a pártok külön marakodtak, nekem az volt az újdonság benne.
Kérdező, "gyümölcséről ismerszik meg a fa" nem a rizsájáról. Mi a "gyümölcs"? Rohadó EÜ, oktatás, burjánzó korrupció... egymásnak ugrasztott nép, demokrácia lezüllesztése, hatalmas infláció (és egyáltalán nem csak a szomszédos háború miatt, az is csak a rizsa része), államadósság, költségvetési hiány... Sorolhatnám még a sok gyümölcsöt.
Igen, ez a Fidesz érdeme, 12 év kétharmad alatt.
Ha közbeszólhatok.
Egyébként de, pl. az EÜ pont olyan, ahol míg 2010-ben EU-s szinten középmezőnyben voltunk, 2018-ban már hátulról a 3.-ak.
És ez minden #15-9s által említett területről elmondható kb.
2010 előtt olyan "nagy" korrupciós ügyek voltak, mint a nokiás doboz, ami pár millióról szólt, most meg repkednek a milliárdok.
Ha szeretnéd a többi témába is belemehetek mélyebben.
4# Melyik országban?
Nyilván nem Magyarországon
#16 Azért ne felejtsd el, hogy egyáltalán nem ugyanolyanok voltak a körülmények.
1. Az MSZP egyrészt hatalmas gazdasági szart örökölt a Fidesztől, amit igyekeztek helyreállítani, míg volt egy bazi nagy választási ígéretcsomagjuk is, amit be is tartottak (pl. 13. havi nyugdíj - és hozzáteszem a Fidesz ekkor 14.-et is ígért) Amikor tették ezt az ígéretet, akkor még meg is valósítható volt, de a Fidesz főleg az utolsó idejükben pánikszerűen osztotta a pénzt és fosztotta az amúgy se gazdag kincstárat.
Akkoriban a Fidesz orrba szájba csinálta a balhét és népszavazással lehetetlenítette el a kormányzást, pl. reformokat, mert akkor még kb. bármilyen témában lehetett népszavazást kiírni. Megjegyzem: puha pöcs volt az MSZP, mert hiába volt érvénytelen egy népszavazás, akkor is elfogadták.
A Fidesz első dolga az volt, hogy kétharmaddal gyakorlatilag ellehetetlenítették a népszavazás intézményét, nem is lett azóta olyan népszavazás, amit az ellenzék kezdeményezett.
(Itt sem érzed a demokrácia csökkenését?!)
Később az MSZP kisebbségben kormányzott, azért az sem ugyanaz, mint a kétharmad.
És voltak olyan fideszes megszólalások, amik miatt rendesen bezuhant a forint, na meg szaladgáltak ők is az EU-hoz, hogy ne adjanak pénzt, csak erre már nem emlékeznek, mert szelektív a memóriájuk.
És ott volt a világgazdasági válság. A Fidesz meg a válságban destruktív volt.
GDP-arányosan mégis sokkal többet költöttek az oktatásra és az EÜ-fejlesztésre, mint most, és nem csak az számít, hogy mennyit, hanem, hogy hogyan. Pl. mennyi korrupció, túlárazás, felesleges cuccok és egyéb nyalánkság. És akkor ne tegyük ide a COVID-ot, mert ott az EU-tolta be a pénzt, szóval a COVID megjelenéséig nézd, hogy GDP arányosan mennyi ment EÜ-be és oktatásba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!