A tanároknak tulajdonképpen az a bajuk, hogy az állam ugyanolyan haszontalan feladatokat ró a tanárokra, mint ők a diákokra?
Nem elképzelés, tapasztalat.
Konkrétan egy nyelvet tanultam meg ezzel a módszerrel.
23, igen.
Hétről hétre 4-5 odlalas fogalmazásokat kellett írnom hollandul különböző témákban (vallás, sport, szórakozás, munka, bűnözés, stb...)
Ezt nyilván kijavították, osztályozták. Fél év alatt iszonyatos mértékben nőtt a nyelvi tudásom, de egyébként a magyar nyelvű szövegalkotásom is.
3 év alatt 0ról C1es nyelvvizsgát tettem. A középiskolai angol oktatás 10 év alatt nem sikerült, hogy ezt nyújtsa. Oké, franciából 5 év alatt lett meg a B2, szerintem az sem rossz, de bőven alulmúlja azt, amit a hollanddal ezzel a szövegírásos technikával elértem.
Egyébként van jobb ötleted a szövegértés feljesztésére? Mert Magyarországon a felmérések szeirnt a lakosság 25%-a funkcionálisan analfabéta, azaz nem érti meg a lényegét annak a szövegnek, amit elolvasott. És hát hadd ne kelljen rámutatni arra, hogy ezt milyen mértékben hasznáta ki a politika pl a mostnai kampánynál...
Nem egészen értem, hogy a hosszú verselemzések (meg úgy bármilyen iskolában tanult dolog) miben segítettek neked a holland nyelv megtanulásában. Hollandul akkor is meg lehet tanulni, ha a szövegeid értelmetlen hülyeségek, csak írjál eleget, hogy kiderüljenek a hibáid.
A szövegértés fejlesztése meg ezek szerint nem ugrotta meg a magyarországi tanárok képességét. Vagy ismét nem a tanár a hibás a 25 százalék miatt?
Orgia mennyire fejlesztette a szövegértelmezési és forgalmazási képességedet?
Nyilván mindenki tudna valamit mondani, ami neki éppen nem tetszett az iskolában és keresi az értelmét. Milyen hátrányodra vált ezen idő az életed során?
"Milyen hátrányodra vált ezen idő az életed során?"
Meglehetősen jobban jártam volna, ha már 16 évesen szexelhettem volna. Jelenleg fűvel-fával csinálom, és ebben nagy szerepe van annak, hogy 19 évesen volt csak az első partnerem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!