Meddig fog menni az infláció 2022-ben? Mi lesz 2023-ban? Lesz még olyan idők mint 2017-2018?
Múlt hónapban 8,6% most 9,5%
Infláció előre megy, nem hátra!
Tíz éve volt a devizaválság, akkor se hittük, hogy majd helyrejönnek a dolgok és újra lesz aki hitelt mer felvenni. Aztán tessék!
Nem az a kérdés lesz-e majd jobb újra, csak az mikor lesz.
Már persze ha nem nyírják ki az egész emberiséget.
4
Úgy, hogy manipulált. Bizonyos termékek benne vannak az inflációs kosárban (pl az arstop termékei), míg más nincs. De a más is a napi költségek része!
#3 "Ha bemész a boltba, a legtöbb kaja 50-100%-kal drágább a tavalyihoz képest, nem 10-zel."
Ez nem igaz, ne túlozz.
Valóban sokkal drágábbak az élelmiszerek közül egyes termékek, sokkal nagyobb volt az áremelkedésük, mint az átlagos infláció, de nem ennyivel és nem a legtöbb. Szinte naponta vásárolok, tehát pontosan tudom.
Vannak olyan élelmiszerek - nem kevés, aminek akár 20-30-40%-os áremelkedése is volt és ez tűnik nagyon erősnek. De éppen úgy vannak olyan élelmiszerek is amiknek meg szinte semennyit nem emelkedett az ára. Csak ha főzni akar az ember és sokkal többe került a bevásárlása, mint korábban, akkor az az érzet, hogy minden a duplájába kerül.
Pl. az egyik kedvenc tésztámat korábban akciósan meg tudtam venni 399Ft-ért, most meg NEM akciósan majdnem 800Ft-ba kerül. Persze, hogy úgy érezhetném, hogy most 100%-ot emelkedett az ára, de ez nem igaz, mert amikor én akciósan tudtam megvenni, a normál ára akkor is már 560Ft volt csomagjának. Viszont mellette a többi tésztának meg nem emelkedett az ára ilyen mértékben. Azok is drágábbak lettek 15-20%-kal, de nem többel.
És ez is durva emelkedés, ezzel nincs vitám, az infláció most elviszi azt a bérnövekedést amit sikerült az embereknek elérni az elmúlt pár évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!