Mi a véleményetek a Direkt36 tényfeltáró riportjából,ami az ellenzéki összefogás választás előtti állapotát mutatja be?
Az ellenzéki Direkt36 bemutatta milyen állapotok uralkodtak az ellenzéki összefogás belsejében.
Mi a véleményetek,ezek után ki szavaz még rájuk?
Köszönöm a linket!
Hosszú cikk, most csak elkezdtem olvasni, de rendkívül érdekes, úgyhogy este mindenképpen végigolvasom, és akkor majd a véleményemet is leírom.
Én aktivistaként azért láttam ezt-azt. Írtam is róla valamelyik kérdés alá, hogy az ellenzékkel az a legnagyobb baj, hogy tele van érdekemberekkel.
Mert az ellenzéki politikusok nagyon nagy százalékának semmi más célja sincs, mint beülni a parlamentbe, felelősség nélkül, jó pénzért.
Nem mondom, hogy a Fideszben nincs így, de a Fideszben van egy hihetetlenül erős központ irányító hatalom (OV egy személyben), aki eldönteni, hogy az elkövetkezendő 4 évben kinek lesz szerepe, és kinek nem.
Márki-Zay ennek mintájára építette fel azt a hajthatatlan, kompromisszumképtelenségre való szerepet, amit eljátszott (és úgy egyébként MZP nagyon sok mindent Fidesz-mintára csinált meg).
De ott hibázta el, hogy túl nagy hangsúlyt fektetett erre az irányításra, és elfelejtette, hogy ő nem egy évtizedek óta politizáló valaki.
Mert Orbán személyében nem az a legfontosabb, hogy ő a mindenek felett álló istenség. Az IS, de emellett ő egy nagy tapasztalattal rendelkező politikus, aki átélt már ezt-azt.
MZP igenis jól tette, hogy beleszólt a legapróbb részletekbe is, mert ha megnézzük az elmúlt 12 évet, nagyon sokszor semmi más nem hiányzott ez ellenzék kampányából, mint egy erős, központi irányítás. A Fidesznél ez megvan, az ellenzéknél abszolút nincs.
A Fidesz igen hatékony működése nagyrészt a diktatórikus módszerekből ered, ez az, ami az ellenzéki oldalról hiányzik, ezt próbálta MZP pótolni.
A kiszivárgott belső felmérésről: a cikk nem írja le, de Jobbikosok szivárogtatták ki. Olyan Jobbikosok, akik elég szoros kapcsolatban állnak Fieszes cégek embereivel.
Sok ilyen van egyébként az ellenzékben, a kisebb városok-falvak ellenzéki önkormányzati képviselői között rengeteg olyan van, akik folyamatosan üzletelnek Fideszes körökkel, van amelyik konkrétan Mészáros cégétől veszi szinte mindent. MZP-nek abban igaza van, hogy tele van az ellenzék ezekkel az emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!