Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne eltörölni az óraátállítást?

Figyelt kérdés

Szerintem igen,azonban én se nem a mostani télit (GMT+1), se nem a mostani nyárit(GMT+2) tartnám meg,hanem létrehoznék egy GMT + 1:30-at Magyarországnak, Szlovakiának, Lengyelországnak,Szerbiának, Horvátországnak. [link]

Ne nézzetek hülyének, valahol "tört" időzóna van. Ugyanis földrajzilag mi nagyon a határon vagyunk; a középvonala a GMT +1 nek Keleti hosszúság 15 fokánál lenne, azonban Magyaroszág a Keleti hosszúság 16, és 22 fok között helyezkedik el, így a GMT+1 keleti szélén vagyunk, tehát ha az maradna, a nyári napforduló napján is 19:45 kor menne le a Nap Budapesten, 19:34 körül Nyíregyházában. Így sok embernek nem tetszene. Viszont a GMT+2 középvonala Keleti hosszúság 30 foknál van, tehát ha a GMT+ 2, maradna, akkor a téli napforduló környékén Budapesten 8:30 körül, Sopronban 8:40 körül kelne a Nap, ami szintén sokaknak nem tetszene. Viszont a Magyarok nagy része a mostani állítgatós rendszert is utálja. Így lenne egy olyan rendszer, amivel végsősoron mindenki jól jár.

2022. máj. 16. 12:08
1 2
 1/14 KTP 3.0 ***** válasza:
46%
Érdekes elgondolás de én maradnék a GMT1nél
2022. máj. 16. 12:18
 2/14 XX.XX ***** válasza:
100%
a fél óra sok komplikációt okozna
2022. máj. 16. 12:33
 3/14 anonim ***** válasza:
51%
Nem. Ugyanis hatalmas pénzeket spóról meg a költségevtés. Több stadiont épéítettünk ezekből a pénzekből
2022. máj. 16. 12:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"...hatalmas pénzeket spóról meg a költségevtés."

Állítólag nem.

Olvastam egy tanulmányt, mely szerint az átállások nagyjából annyiba kerülnek, mint amennyit megspórolunk.

Persze mostanában mindent bebizonyítanak.

Meg annak az ellenkezőjét is.

2022. máj. 16. 12:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megfelel az óraátállítás, de az eltörlése is, amennyiben a nyári időszámítás marad meg. De mindenkinek más az életvitele, ettől is függ, hogy kinek melyik a jobb. Ezen szerintem ne vesszünk össze.
2022. máj. 16. 12:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Támogatom!
2022. máj. 16. 12:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azt már eldöntötték hogy az óraállítás megszűnik.

Az nem dőlt még el - legalábbis mi még nem tudjuk, - hogy nálunk a téli vagy nyári óraállás fog-e megmaradni.

Részemről jobban elviselném az óraállítást, mintha maradna a téli időszámításunk.

#1-nek ajánlom figyelmébe, hogy gondolja át milyen lenne ha a mostaninál nagyobb hőségben már hajnalban sokkal melegebb lenne. Most reggel 7-8 óra között még értelmezhető a nyári időszámításnál a hőmérséklet, lehet szellőztetni otthon indulás előtt és amikor beérsz a suliba, melóhelyre, mert 9-kor indul be a meleg. Ha a téli időszámítás lenne akkor 8-kor már nagyon meleg lenne május végétől. Cserébe annyit kapnál, hogy télen egy pár hétig számít, hogy később kel és nyugszik a nap. De a jelentősebb időszakban akkor is sötétben mész és sötétben jössz is, mert 5 órakor már sötét van téli időszámítás szerint is.

2022. máj. 16. 13:52
 8/14 anonim ***** válasza:
72%
Sokakra rossz hatással van az óraátállítás, szóval igen, el kellene törölni, sőt, be se kellett volna vezetni. Alapból én a nyárira szavaznék, de ez a + 1:30-as megoldás se lenne rossz.
2022. máj. 17. 01:17
 9/14 anonim ***** válasza:
47%
Be sem kellett volna vezetni az óra piszkálgatást, - de néhány szaros tróger gazdasági érdekeltsége erősebbnek bizonyult, mint a hétköznapi emberek véleménye.
2022. máj. 17. 16:38
 10/14 anonim ***** válasza:
62%
Töröljék, nem nagyon érdekel melyik marad csak fejezzük már be az állítgatást. Évente 2szer 1-2 hétre teljesen megborulok tőle :D
2022. máj. 20. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!