Valóban keresztyény ország lennénk?
Figyelt kérdés
Az egy dolog hogy Szent István meg társai meg keresztény kormány stb. de úgy tudom hogy ateisták száma már lassan több , de biztos nem gyakoroljàk többen a vallásukat, szerintem nem keresztény ország vagyunk..2022. máj. 14. 13:19
1/11 anonim válasza:
Mindjárt jönnek a fideszesek és leballiberálisoznak :D
2/11 anonim válasza:
A keresztény nem azt jelenti,hogy valaki mindig templomban üldögél.
3/11 anonim válasza:
A Vatikánon kívül manapság nincsen valódi keresztény ország.
Keresztény gyökerű lehetne a jobb megfogalmazás.
4/11 anonim válasza:
1. Liberális is lehet keresztény, ahogy a nemzethy jobbosok között is ateisták vagy egyszerű vasárnapi keresztények (vallásosak) nem hívők
2. Kínában és Afrikában is vannak jelentős számmal HÍVŐK, az ország hogy milyen vezetői vannak mit mondanak nem befolyásol semmit, nem az a lényeg hogy a többség hisz-e vagy sem. Hanem hogy élhető társadalom legyen, ahol nem lényeges hogy ki hívő vagy ki nem, az ateista is elbeszélget a hívővel és fordítva, egyik se mondja a másikra hogy te “valláskárosult” te meg ateista…
5/11 anonim válasza:
A kereszténység sokaknak egy jó ürügy a gyűlölködésre. Ha migránsokról vagy melegekről van szó, nagyon sok magyar hirtelen kereszténnyé válik, miközben amúgy szarnak az egész vallásosdira.
6/11 felkelhetetle válasza:
Kérdező, ha nem vagyunk keresztények, akkor mik vagyunk?
Nem, az ateizmus még mindig nem egy vallás.
7/11 anonim válasza:
Én hiszek Istenben, csak szerintem a történet során (Biblia) volt egy "kis" félreértés (úgy is mondhatjuk, hogy rossz perspektívából közelítették meg az egészet), a zsidók "istene" nem Isten, hanem maga az ördög volt.
8/11 anonim válasza:
Kulturálisan, történelmileg keresztény. Egyébként meg igen, ha azt nézzük hányan gyakorolják a vallásukat, akkor egyértelműen ateista ország vagyunk. Egyébként rengetegen vannak, akik csak "papíron" keresztények, ott lóg a feszület a nyakukban, esetleg még templomba is elmennek a társaság kedvéért, de egyébként nem úgy él mint egy keresztény a mindennapokban.
9/11 anonim válasza:
Kulturális értelemben mindenképp a kereszténységhez állunk legközelebb. Vallási értelemben ennek csökken a súlya, nő az ateisták, agnosztikusok és keleti egyházak követőinek száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!