Miért és meddig kell elviselnünk a roma társadalmat?
Nem,nem haragszom,hogy cignykéntt szolitottàl,söt.Hisz az vagyok,igen.
Nem nem vagy rasszista,ha te azt mondod,én hiszek neked....
Gàrdista,akire 6-an mentek rà?
Miért épp egy gàrdistàra????????????????????
Na de ez nem érdekel.
Hol vannak ezek a boltok,ahol cigànyok dolgozhatnak?
Igazàn segitenél az informàcioval,szeretnék végre magyar orszàgon tisztességes munkahelyet,és nem külföldre vonulni hotelt takaritani,hogy megéljek segélyek nélkül............
Persze én is szeretném ha eltünnének a földröl a csalo mocskos rablo cigànyok,de az olyanok is elmehetnének vilàggà,akik fehér börük ellenére sajàt gyermeküket ölik meg,feleségüket verik a földbe,stb. stb. stb.
Én nem vitatkozom.
Ugyis lesz egy oldal aki ellenes,és egy aki nem.
Csak azt akarjàtok elérni,hogy végre legyen valami szigorubb törvény,külön a cigànyokra,én meg azt hogy azt a néhàny fennt maradt tisztességes cigànyt vegyétek màr emberszàmba..................
A sok nagyokos elfelejti, hogy az átlag Magyarnak CSAK azokkal az egyénekkel van baja ( függetlenül a bőrszíntől, testszagtól és intelligenciától), akik nem illeszkednek be a társadalomba, és van a fejük fölött 2 zsáknyi priusz, továbbá egyáltalán nem akarnak dolgozni, csak faji alapon a gazdanépet megruházni. A Magyar emberre egyáltalán nem jellemző sem az antiszemitizmus sem pedig a rasszizmus. Aki az ellenkezőjét állítja, az egyszerűen csak hazudik.
Egyébként a bajkeverő alakokat csak addig kell elviselni, ameddig még van aktív adózó az országban, és ennek következményeként lesz segély is.
Szia.
Gondolom azért, mert fájt nekik, hogy szobrot emelt a honfoglaló magyaroknak azon a településen, meg ugye gárdista, ami trianon ellenes.. és azt is hiszem, hogy "parasztot" akartak verni, mert az jó szórakozás.
Egyébként netes hírportálokon olvastam, és saját szememmel is láttam ezt a munkaválalósdit, név szerint CBA üzletekben. Több is van, mindegyikben dolgoztak romák. Kiemelnék neked valamit, ami itt van a közelben:
Csaknem ezer állást kínált tizenhat munkáltató azon a börzén, amelyet a hatvani munkaügyi kirendeltségen tartottak a kistérség ezerhétszáz regisztrált munkanélkülije számára. Csak egy munkalehetőség, a sok közül.
Én egyébként téged nagyon megértelek, sőt ha találkoznánk biztos jobban ellenénk mint néhány fehérrel, biztos nem olyan vagy mint akikről beszéltem. Egyébként sok ember ilyen előítéles(nem csak a magyarok)aztán sok cigány rohan mindenhova, hogy így úgy izélik őket. Na hát ilyenkor igenis mutassátok meg kedves romák, hogy nem vagytok ti olyanok, és ne úgy válaszoljatok egyből: Nem tiszteltek ti paraszt g*cik minket cigányokat? Lehet kulturáltan is, és akkor majd lehet egymás mellett békében élni.
én nekem alapból nincs semmi bajom a cigányokkal! nem vagyok
rasszista és semmi ilyen! én mindenkivel barátságos vagyok! de azért akik megpróbáltak kirabolni fényes nappal 3-an, v akik az olaszliszkai lincselést csinálták, azért azt meg lehet nézni! én nem azt mondom h az összes magyar hű de szentlélek, de valljuk be ha bármilyen botrány van, abban az a esetek 90%-ában cigány keze van...
A legtöbb és legnagyobb botrányok mögött ott áll a politika, ami nem bulvár botrány, most mi is a legnagyobb botrány az országban? Vasutas sztrájk, nem? Abban kiknek a keze is a legmocskosabb? Hát nem a becsületes vasúti dolgozóké, akik mozdonyt vezetnek, takarítanak vagy éppen jegyet adnak ki, hanem ott is a puffos bőrfotelekben csücsülő vezetőké.
Míg az ország vezetői úgy állnak a dolgokhoz, ahogy (bár az összeset ki kéne füstölni onnan), addig itt semmi nem fog változni. De nekik nem is áll érdekükben, hiszen nekik aztán mindegy, hogy háborog a jónép, ők így is zsebre vágják a milliókat, mindegy, melyik oldalhoz tartoznak, a szemünk láttára balhéznak, mint az ovisok, de ahova a kamera nem lát, együtt söröznek és kártyáznak...
Őket kéne megetetni azzal a moslékkal, amit kavartak ennek az országnak.
De tudjátok, mi van most?
Ez, és ez a vicc sajnos nem csak vicc:
A kisfiú kérdezi az apját mi az a politika!?
Az apja leülteti és példákkal elmagyarázza:
- Figyelj fiam, én hozom haza a pénzt, tehát én vagyok a KAPITALIZMUS. Anyád ügyel a pénzre, tehát ő a KORMÁNY.
Nagyapád ügyel arra, hogy minden rendben legyen, tehát ő a SZAKSZERVEZET.
A babysitterünk a DOLGOZÓOSZTÁLY és mi mindannyian azért dolgozunk, hogy Te, a NÉP jól érezd magad és mindened
meglegyen. A párhónapos öcséd pedig a közös JÖVŐNK. A kisfiú elraktározza a hallottakat és elmegy aludni. Éjjel arra ébred, hogy az öccse "telerakta a pelenkáját" és sír. Felkel és szólni akar az anyjának, de az olyan mélyen alszik, hogy nem bírja felkelteni. Bemegy szólni a babysitternek, de a szobában látja hogy az apja éppen hentereg vele az ágyban, miközben a nagyapja kukucskál be az ablakon. Senki nem veszi észre hogy ő is ott van, így visszamegy aludni.
Másnap kérdezi az apja, hogy el tudja-e mondani a saját szavaival, hogy mi is az a politika? A kisfiúnak eszébe jutnak az éjszaka látottak, s így szól:
- A politika az, amikor a kapitalizmus kihasználja a dolgozóosztályt, amit a szakszervezet csak tétlenül bámul. A kormány alszik, a néppel senki sem törődik és a jövő is szarban van.
A rasszizmus nem rossz dolog, ezt kéne már felfogni. Attól, mert valaki rasszista, még nem lesz fasiszta, náci satöbbi. Olvasd el a magyar wikipédián a szócikket róla.
Ezek után: én rasszista vagyok. Igenis hiszem, hogy egy cigány kevesebbet tud teljesíteni szellemileg, mint egy fehér. Nem minden cigány mint minden fehér, hanem az átlag. Épp ezért, mint minden normális ember, az előítéleteimet nem vetítem le az egyénekre. De az átlagról lehet beszélni. Aki azt állítja, hogy a cigányok (azok, akik a segélyekből élnek) szeretnének dolgozni, de nincs mit, azok hazudnak. Mert van, itt mellettünk is a CBA tele van cigányokkal, de ezektől nem is félek. Aki dolgozik tisztességesen az rossz ember nehezen lehet.
Aki azzal jön, hogy de a fehérek is hogy bűnöznek, az nézzen már egy kicsit a dolgok mélyére. A fehérek sokan vannak, előfordul egy-egy bekattanás, Mór, gyerekölés. A cigányoknál (megint: azoknál a cigányoknál) a rablás, lopás az életforma. A kultúrájuk szerint nem bűn a nem-cigánytól elvenni. Puff.
Most roma nem roma? Mit pattogsz? Régen voltak roma származásúak, biztos loptak, öltek a pénzért, meg stb. És gondolom mindenki ilyennek mesélte őket, azok a gazemberek is a fiúkat úgy tanították és loptak, csórtak, nem állt másból az életük. De nem minden roma származású ilyen. Vannak tisztességesek is. Mivel régen loptak, ma úgy tartják őket hogy ma is lopnak. Régen az oroszok nagy forradalmárok voltak, most is sokan félnek tőlük, pedig sz*rt se tudnak. Van 1-2 hatástalanított atombombájuk és slussz-passz azzal fenyegetik az embereket. Szerinted Chernobyl is véletlen robbant fel?
Épp ezaz régen az emberek ilyennek írták le őket, és mégse olyanok, van 1 roma barátom és egész jó fej, és nyugodj meg, képzeld el fűrdik, mosdik, és rendes házuk van, az apja tisztességesen dolgozik, az anyja tisztességesen tartja el a gyermekeit, és képzeld, 3-man vannak testvérek. Van más roma barátom is,( sőt, nem is a barátom) nah az "lopkod", az utakat végigköpködi meg ilyenek. Nem kell megítélni az embereket olyannak amilyennek mondják őket, fedezd fel te őket.
És még 1 dolog, 14 éves vagyok és nem roma, és képzeld 14évesen már megértettem az ilyen dolgokat. Pedig nem is törődöm az ilyen dolgokkal, sokat számítógépezek, netezek.
És tudod mi értette meg velem? A barátság, a társaság, a beszélgetések.
Te is ha találkozol 1 roma származásúval, ne ítéldd meg a külsője alapján. A híradóba is aztmondják hogy "cigány"... áhh. néztünk testvéremmel... :
-Miaz hogy cigány? Talán roma, nem ?
Ilyen a mai világ.
Valóban elég sok a kérdés e téren ezen az oldalon. Hát, hogy is mondjam bennem is elég kettős érzések vannak. az 1. Úgy megoldani a cigányságot, hogy munkát adni nekik, ha meg nem akarnak menni, akkor nem kapnak segélyt.
2. Valamikor viszont úgy érzem hogy nem élnének úgyse a munkával, hiszen könyebb élősködni, segélyből élni, mint dolgozni..
Érdekes továbbá a kérdezőnek ezek a mondatai: "ki lesz az aki majd csinál egy forradalmat?" Nekem ez egy kicsit olyan mint ha egy 10 éves beszűkült agyú gyerek háborút akar, mert azt látta a tvben...Közben ha odakerülnél, hogy polgárháború_vagyforradalom lenne, akkor azt hiszed jobb lenne? Mi történne az utcákon? Ki lesz az aki csinál majd forradalmat? Hát ez valóban jó kérdés. Annyi a gond, hogy mindenki csak ezt kérdezi..Nincs olyan mint régen hogy egy valaki bevállalta és akkor megvalósította a diktatúrát. Itt ma már nincs ilyen!! Mindenki másra mutogat, hogy "kéne megoldás, kéne forradalom". De mindenki csak mondja, mutat a másirka, az a másikra és ez így tovább, míg végülis mi leszünk a kissebbség. Túl nagy szavak ezek a NAGYMAGYAR szavak...Hol éltek? Nem az Árpád-házba vagyunk, és nem Kossuth idejébe.. Nincs itt összetartás. Semmi sem változik.
Ma Magyarországon,bár az emberek jó része eladósodott,
azért van egy középosztály,ami jól él.Az emberek igényei az utóbbi évtizedekben a nyugat-európai mintát követve az egekbe szöktek.Ma már a huszonévesek is minél hamarabb saját kocsit,jól fizető állást és saját lakást akarnak,de hogy gyereket vállaljanak,azt már nem!Majd harmincévesen,akkor is csak 1-2-őt.Rivalizálnak egymással az emberek,mindenki azt lesi,mennyi van a másiknak,és irigykedik,hajt mint a barom,csak hogy neki is több legyen.A nyugdíjasok önzőek és beszűkültek,csak nosztalgiáznak a szocializmusról,nekik csak az számít,hogy minél több legyen a nyugdíj,sz@rnak a fiatalokra.Míg a családalapításhoz lakásigényléssel,hitelekkel vesződnek a fiatal párok,addig az özvegyen maradt idősek komplett házakban élnek egyedül.Amíg ilyen lesz a társadalmi morál,amíg ilyenek lesznek az emberek,IGEN, MI MAGYAROK,addig nem fog senki sem összefogni,és tenni a problémák ellen.Bár sokaknak jár a szája,senki sem tesz semmit,sem a politikai életben történő gazságok miatt,sem a romákat érintő kérdésekben.Vajon miért?Mert önzőek és pénz orientáltak vagyunk,sokszor még családon belül is.Nem csak a romákkal szemben,egymással szemben is ellenségesek és érdektelenek vagyunk.Ha valaki elesik az utcán,hiába magyar,az emberek ugyanúgy kinevetik és nem segítenek rajta,mintha roma lenne.Ahogy az iskolában tanultam,a rendszerváltás óta a közerkölcs a béka segge alá süllyedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!