Ha az EU elveszi tőlünk a vétó jogot és a támogatásokat is, nem sok minden marad, ami maradásra késztetne minket az EU-ban?
Én kilépnék az EU-ból, ennek nincs már semmi értelme. A mostani helyzet nyilvánvalóvá tette hogy az EU jövőbeli politikája orosz ellenes lesz, mi meg hatalmas mértékben függünk az orosz nyersanyagoktól. Ha Brüsszel megtalálja a módját hogy az országot ellehetetlenítse az orosz gazdaságtól, akkor abból nekünk nem lesz semmi jó. Más kérdés hogy gyakorlatilag az EU teljesen impotens külügyekben, nincs mögötte egység, sem hadsereg, a szava súlytalan.
Én sokkal inkább az atlantista amerikai-brit irányt választanám, mert a valódi döntések ott születnek, nem befolyásolnak minket annyira mint Brüsszel, lehet velük is kereskedni, sokkal nagyobb GDP-t is mozgatnak meg mint az EU. Fejlődne a lakosság angol tudása, ami által versenyképesebbek lennénk világszinten. Nem is olyan elrugaszkodott csatlakozni a Brit Nemzetközösséghez, a franciáknál is téma volt a 70' években. Szerintem ez sokkal jobb alternatíva lenne mint az EU.
Ajánlom megtekintésre ezt a videót:
Azt ugye tudod hogy alapszerződést módosítani csak teljes egyetértésben lehet?
Megvétózza Orbán és marad minden így.
9# igazad van az EU már a mult nézzétek csak mit talált ki Macron,létrehozna egy uj europai közösséget aminek tagja lehet még az egyesült királyság is és az összes europai DEMOKRATIKUS ország;)
Mondanom se kell hogy ez azt jelenti magyarország biztos nem kap rá meghívást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!