Tényleg növekszik a kivándorlók száma, ti mit láttok a környezetetekben a választások óta?
Itt is volt egy kérdés a napokban erről:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
Franc tudja.
Feleségem két testvéréből az egyik Svájcba költözött ki nemrég, a másik jövő hónapban megy ki Amerikába. A svájci srác eredeti terve az volt, hogy nyáron Szlovéniában, télen Chillében lenne rafting-guide, de utóbbihoz még hiányzik egy vizsgája, Szlovénia miatt viszont most feladja a svájci IT-s állását:D Nem az a letelepedős típus, na:D De a barátnője (aki szintén magyar) vele tart.
Az USAba menő srác meg most egyelőre egy fél éves projektre kapott ott munkát, de fontolgatja, hogy ha lehet, maradna.
Nővéremék gyűjtögetik a perselybe az alaptőkét egy hollandiai kiköltözésre, de abból szerintem nem lesz semmi.
A gimnáziumi osztályomból (30 fő) kb 10en már rég nincsenek az országban.
Azt kétlem, hogy ez reprezentatív lenne. A felsoroltak mindegyike elég jó tőkét tudott összehozni itthon, kivéve a svájci srácot, de ő nemhogy elvan a vadkempingeléssel, de még kimondottan szereti is:D
"hát pont, hogy akinek tudása van keres kint nagyon durván..."
Szerinted! Akkor miért nem megy mindenki ki külföldre, akinek van tudása?? A logikád szerint nem érdemes itthon maradni!!!
#9 mert otthon vannak a kapcsolataik. Ez a fő dolog.
Meg amúgy sokan nem tudják, hogy pontosan hogy megy ez. Ha van kint már valaki aki mondja, hogy mit hogy akkor is könnyebb.
Amúgy szerintem nem tesz jót az országnak ez, és őszintén én nem értem, hogy gondolja valaki, hogy nem fontos, hogy kimennek emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!