Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok hogy Magyarország...

Támogatnátok hogy Magyarország második hivatalos nyelve legyen lóvári cigány?

Figyelt kérdés

A Magyar parlamentben is lóvári cigányul szólalt fel egy politikus,és a rendőrség is lóvári nyelven toboroz.

Ha ilyen népszerű a lóvári cigány nyelv akkor érdemes lenne második hivatalos nyelvé tenni.

[link]

Támogatnátok?

2022. máj. 10. 14:44
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
49%

"Najis la vorba! Avilas-tar e vrama, ke varikon ande Parlament vorbij romanes. Som phutyardo, ke andej pecipija anglunovar me vorbijas romanes ande Parlament." :D

[link]

2022. máj. 11. 13:47
 12/37 anonim ***** válasza:
91%

Borsodban fél évig tanítottam cigány fiatalokat. A cél az volt, hogy angolul tanuljanak, dinden nap lázadtak ellene:

"Háde minek asztat! Háde itten senki nem beszíl ángulul! Háde az semmirese jaú! Háde mír nem inkáb cigánul beszélünk!"

Kérdeztem tőlük, mennyit tudnak cigányul, erre elkezdtek összevissza káromkodni, kb ennyiben ki is merült a nagy nyelvtudásuk :D :D :D

2022. máj. 11. 13:50
 13/37 anonim ***** válasza:
80%
Hülye cigányok, cigány hülyék!
2022. máj. 11. 13:52
 14/37 anonim ***** válasza:
75%
12# jó azért nem igen beszélnek borsodba így a cigányok vagy már annyira hozzá szokott a füle a borsodiaknak mint nekem is hogy észre se vesszük
2022. máj. 11. 13:52
 15/37 anonim ***** válasza:
97%

#12 #14

Én nem tudom hogy van ez, de megfigyeltem egy dolgot.Ez nem minden cigányra igaz (mondjuk a normális cigányok nem is igazán tartják magukat annak), de rengeteg cigány mintha akcentussal beszélne magyarul is, ami ugye az anyanyelvük, cigányul többségük nem is beszél.A lényeg, hogy olyan fura orrhangon, fura hanghordozással gajdolnak, és ez tipikusan csak a cigányokra jellemző.Ha nem is látod, de felismered őket a beszédükről.Ez nem tudom miért van így, de így van.Ha mindenképpen le kellene írnom betűkkel, hogy ez hogy hangzik, akkor valami olyasmit írnék, mint a #12-es hozzászóló.

2022. máj. 11. 20:01
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
15# ők inkább elnyújták a szavakat vagy kihagynak betűlet de ez egész borsodra igaz
2022. máj. 11. 20:06
 17/37 anonim ***** válasza:
60%
#16 Én most általánosságban beszéltem a cigányokról, nem kizárólag a borsodi cigányokról.Őket nem ismerem.
2022. máj. 11. 20:27
 18/37 anonim ***** válasza:
65%
17# tudom de nálunk élnek a legtöbben az orszägba
2022. máj. 11. 20:45
 19/37 anonim ***** válasza:
78%
Egy ilyen kérdésnél, amikor el olvasom, hát, komolyan el szoktam gondolkozni, hogy kérdezőnél minden rendben van agyilag?! :D :D :D
2022. máj. 11. 23:37
 20/37 anonim ***** válasza:
76%
Már van másodi9k hivatalos nyelv: a magyar jelnyelv.
2022. máj. 12. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!